loader
menu

CIUTAT

Adif alenteix el projecte de passarel·la que connectarà el Balcó del Mediterrani i el Miracle

Sergi Casado Ciutat dimecres, 08 de juliol de 2015

La passarel·la que ha d'unir el Balcó del Mediterrani amb la platja del Miracle de TGN, i que està previst que estigui llesta a finals de 2016, ja acumula un petit endarreriment i no es podrà treure a concurs durant el juliol. Els motius són els estudis geotècnics que s'estan duent a terme en els terrenys on s'hauran d'instal·lar els pilars. No tots van al mateix ritme.

L'obra, d' 1,2ME i finançada per l'Autoritat Portuària de TGN, no es podrà licitar al juliol perquè ADIF encara no ha fet els estudis geotècnics que li corresponien

Hi ha espais que pertanyen a l'Ajuntament de Tarragona, i d'altres a ADIF. En els primers, les prospeccions ja s'han realitzat i fins i tot se'n tenen els resultats, però en canvi, els treballs que haurien d'haver fet els tècnics d'Adif i que són imprescindibles per poder elaborar el projecte definitiu, van més lents. Així ho ha afirmat al Circ el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu: "Els permisos d'Adif van més lents i han comportat un endarreriment en els estudis geotècnics. La part d'Adif encara està pendent".

Foto: Autoritat Portuària de TGN

Foto: Autoritat Portuària de TGN

Això, segons Andreu, impedirà que l'obra es pugui licitar ara, al juliol, tal com es va anunciar, i amb els inconvenients que suposa el mes d'agost, l'objectiu serà que la passarel·la es tregui a concurs durant la primera quinzena de setembre.

Malgrat tot, des del Port de TGN entenen l'endarreriment per part d'Adif a l'hora de fer els estudis per determinar la composició del subsòl. "Són comprensibles i entren dins de la normalitat".

En el cas que al setembre es pugui treure l'obra a concurs, des del Port de TGN es confia que els treballs de construcció comencin durant el darrer trimestre d'enguany. D'aquesta manera es podrien complir els terminis que apunten que per finals de 2016 la passarel·la ja serà una realitat i la barrera de les vies s'haurà començat a superar.

L'obra salvarà un desnivell de 24 metres amb rampes amb que tindran pendents d’un 6%. També s’instal·laran dos ascensors per les persones amb mobilitat reduïda. A més, el final de la passarel·la té forma de balcó. El recorregut total serà d’uns 300 metres i des del balcó al Port Esportiu se'n recorreran 100 més.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar