loader
menu

ERC, CiU i la CUP defensaran conjuntament l'entrada de TGN a l'associació de municipis per la independència

El Circ dijous, 09 de juliol de 2015

El ple de l'Ajuntament de Tarragona tornarà a debatre sobre la independència, tot i que amb poques probabilitats de que el que s'hi discuteixi tiri endavant perquè el bloc contrari és majoria.

El regidor d'Unió Democràtica, Josep Maria Prats, s'abstindrà

El proper 17 de juliol, el primer ple ordinari del nou mandat inclourà una moció conjunta entre Esquerra Republicana, Convergència i Unió i la CUP en que es demanarà l'adhesió de l'Ajuntament de Tarragona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

D'esquerra a dreta, Ricomà (ERC), Martí (CUP), Guzmán (CiU) i Puig (ERC). / Foto: ERC

La moció, que compta amb el suport de l'Assemblea Nacional i d'Òmnium Cultural del Tarragonès, ja la va defensar el grup municipal de CiU l'any 2013, però llavors es va desestimar pels vots contraris del PSC i el PP. Actualment, més de 700 ajuntaments en formen part.

Amb la nova composició del plenari tarragoní, les forces favorables a la independència són les tres que presentaran la moció (ERC, CiU i CUP, que sumen 9 regidors), ja que, per exemple, ICV-EUiA (1) se n'ha quedat al marge. PSC, PP i C's en sumen 17.

Els tres partits han fet una intervenció conjunta per donar el seu punt de vista sobre la proposta que faran al plenari.

La visió dels partits

ERC ja ha deixat clar que qualsevol entesa amb el PSC passa perquè l'equip de govern doni suport a la moció. En nom d'ERC, el regidor Xavier Puig ha explicat que "presentem aquesta moció per una qüestió de compromís amb les entitats que avui ens acompanyen, però sobretot per un compromís que ja teníem adquirit amb la ciutadania".

El regidor republicà ha afegit que "Tarragona no pot perdre el fil de la història. Es tracta d’acceptar un país tal com el tenim o revelar-nos".

En la seva intervenció, el conseller de la CUP Jordi Martí ha assenyalat que mitjançant l'adhesió a l'AMI la CUP porta a la pràctica un punt del seu programa electoral, però que si alguna cosa reflecteix aquesta moció és la voluntat per "construir des dels municipis una sobirania popular, bastint els drets socials des de baix, des de la base".

Martí també ha assenyalat que "cal impulsar un municipalisme transformador per canviar-ho tot, que no té res a veure amb practicar un localisme curt que es nega a canviar res."

El regidor d'Unió s'abstindrà

Tot i que el grup municipal de CiU també defensarà la moció, el regidor d'UDC, Josep Maria Prats, s'abstindrà. Per la seva banda, la regidora Cristina Guzmán, de CiU, ha recordat la derrota de fa dos anys: “La primera vegada que vam portar aquesta moció al ple municipal ho vam fer sols i ara ho tornem a fer conjuntament amb dues forces sobiranistes”.

L'edil nacionalista ha assenyalat que si l’equip de govern socialista torna a rebutjar aquesta adhesió “lamentarem que, per tercera vegada, el ple de Tarragona, una de les capitals del futur Estat Propi, rebutgi una moció sobiranista”. “L’any 2013, el grup municipal socialista també va votar en contra a la proposició d’adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir presentada per CiU”, ha recordat Guzmán.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar