loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La gent amb mobilitat reduïda no té accés als actes solemnes de l'Ajuntament

Sergi Casado Ciutat divendres, 22 de febrer de 2013

Tarragona és una ciutat orogràficament complexa i això fa que encara existeixin nombroses barreres arquitectòniques que fan més complicat el dia a dia per a les persones amb mobilitat reduïda. És un problema, de vegades, poc visible i que sovint passa desapercebut, encara que les administracions sempre tracten de resoldre'l almenys pel que respecta als edificis i seus oficials.

Aquest és l'únic accés per on podia passar la gent amb mobilitat reduïda o amb cadira de rodes per arribar al saló de plens o a la sala d'actes. Actualment està tapiat a causa de les obres. / circdetarragona.com

Per aquest passadís passaven les persones amb mobilitat reduïda per accedir a la sala de plens i a la sala d'actes. Ara està en obres. / circdetarragona.com

Doncs l'Ajuntament de Tarragona presenta una gran barrera arquitectònica, ja que, des de fa almenys quatre mesos, té tancat l'accés a la sala de plens i a la sala d'actes per a les persones amb mobilitat reduïda. El motiu no és cap altre que les obres de reforma de l'edifici, que van a un ritme molt més lent del previst. Precisament, els treballs d'adequació del Palau Municipal se centren actualment en l'espai que servia perquè les persones, bé amb cadira de rodes o amb mobilitat escassa, poguessin accedir als plenaris o bé assistir o participar en alguna xerrada a la sala d'actes. Ho feien a través de l'ascensor, el qual, els deixava a la primera planta, al mateix nivell on ara s'hi està treballant.

Ara, però, un cop se surt de l'ascensor, si es va amb cadira de rodes, no hi ha cap possibilitat d'arribar als salons del consistori. L'única opció, com a mal menor, és arribar fins a la planta que hi ha a l'ala oposada de l'edifici, on hi ha l'alcaldia, entre d'altres estances, encara que les barreres arquitectòniques persisteixen, just on hi ha el quadre que el pintor Dalí va regalar a la ciutat l'any 73. Només quatre escales, però, al cap i a la fi, quatre barreres més que impedeixen arribar al destí.

Des del consell municipal de la Discapacitat s'ha admès el problema i fins i tot es reconeix que "és un tracta discriminatori perquè hi ha gent que no pot estar present als llocs on passen i s'expliquen coses de la vida ciutadana". De fet, la setmana passada, en una entrega de diplomes, una de les persones premiades no va poder arribar a la sala d'actes, la qual cosa va obligar el regidor de torn a baixar al pati Jaume I a fer l'entrega del guardó, amb el conseqüent greuge comparatiu. Des de la federació ECOM, que treballa per suplir les barreres arquitectòniques, fins i tot expliquen que fa més de mig any que el problema existeix.

Quant a les obres, que tenen un cost d'1,3 milions d'euros, i que compten amb una subvenció per part de la Diputació de més de 900.000 euros, no tenen data concreta de finalització, segons ha explicat el regidor d'Hisenda, Pau Pérez, el qual ha assegurat que la complexitat de les tasques està alentint el procés. Respecte a l'existència de barreres arquitectòniques, el regidor ha reconegut que no en tenia constància, però que tractaran de corregir-ho el més aviat possible. Des del Consell de la Discapacitat també s'informa que estan mirant de trobar-hi una solució.

De moment, la casa de la vila no és accessible per a tothom.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar