loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Àliga de TGN, ja restaurada, farà una vintena d'actes per celebrar les seves 30 'Tecles'

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 10 de juliol de 2015

L'Àliga de Tarragona complirà enguany 30 Tecles, i ho farà després d'una restauració integral que ha costat prop de 18.000 euros. D'ara i fins les festes de Santa Tecla, s'organitzaran una vintena d'activitats per celebrar els 30 anys d'un dels elements més icònics de les festes majors tarragonines.

Cartell commemoratiu del 30è aniversari de l'Àliga. / Àliga TGN

L'Àliga de TGN, abans de la restauració integral. / circdetarragona.com

L'Àliga es presentarà públicament el dissabte 11 de juliol a la plaça de les Cols i després se seguiran realitzant activitats per celebrar les tres dècades. Un dels més importants tindrà lloc el 19 de setembre, ja durant les festes, amb un acte solidari, un tradicional i un de festiu.

L'acte culminant serà la Baixada de l'Àliga, el proper 21 de setembre, i, tant des de l'Àliga com des del Ball de Diables pretenen que es converteixi en una 'Marea groga'. Per això, s'han fet prop d'un miler de samarretes del color de l'Àliga.

Per les festes de Sant Magí presentaran la samarreta de la Baixada d’aquest any, es farà un concurs d’instagram i també una giga foto amb tota la gent que ha portat l’Àliga al llarg d’aquets 30 anys

Albert Puñet, vocal de l’Àliga a la Junta del Ball de Diables ha agraït a la junta de l’entitat i a tots els seus membres el suport incondicional que, com a entitat, s’ha donat a la celebració d’aquestes 30 tecles. També ha tingut paraules d’agraïment per als patrocinadors i col·laboradors (de Muller, Chartreuse, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona, Movistar i Repsol) i pels tècnics de cultura i festes de l’Ajuntament de Tarragona.

Calendari d'actes

11 de Juliol - 18:00h – Plaça de les Cols: L’Àliga torna a casa, presentació de l’Àliga després de la seva restauració integral .

15 d’Agost – 12:30 – Plaça Natzarens: Presentació de la Samarreta de La Baixada de l’Àliga, una samarreta amb la que volen que la nit del 21 de setembre es converteixi en una autèntica “Marea Groga”, i que tothom que porti la samarreta faci una baixada festiva, lúdica, però també responsable en l’acompanyament de la peça fins a la plaça de la font.
15 d’Agost – 12:30 – Plaça Naztarens: Festa Rumbera de l’Àliga amb el grup de la Part Alta, Rumbes Canya.
15 d’Agost – 14:30 – Plaça Naztarens: Fideuà popular

17 d’Agost – 18:00 – Plaça de les Cols: Presentació de l’Àliga de Goma. Fet que permetrà a la cantera de la nostra festa major ampliar la col·lecció de la Mulassa i els Gegants Negritos.
17 d’Agost – 18:15 – Plaça de les Cols: La Ruixadeta de Sant Magí, enguany amb escuma! Per celebrar la presentació de l'Àliga de goma, i per demostrar que aquesta es pot mullar, convidem a tots els nens i nenes de la Ciutat a gaudir d'aquesta festa d'aigua i escuma amenitzat per la Txaranga Tocabemolls.

12 de Setembre: Inici Concurs d’Instagram de l’Àliga, organitzat amb la col·laboració dels @IgersTGN i que s’allargarà fins el dia 25 de setembre. Premis:
1er Premi: Ipad 2 Air
2on premi: Ipad Mini
3er Premi: Menú degustació al Restaurant Degvsta

12 de setembre – 12:00 – Jardins Casa de la Festa: Element convidat al “Balla els Balls” organitzat per l’Esbart Santa Tecla.

13 de setembre – 12:00 – Plaça de les Cols: GigaFoto dels Portadors de l’Àliga, a on es convocarà a totes aquelles persones que, alguna vegada a la vida, hagin portat l’Àliga a les seves esquenes, ja sigui com a portadors oficials o com a portants esporàdics en alguna de la Baixada i tots amb la samarreta de l’Àliga o la de la Baixada.

19 de setembre: El dia més important de d’aquest aniversari amb 3 actes, un solidari, un tradicional i un festiu.

19 de setembre – 10:00 – Teatre Tarragona: Col·laboració amb la Marató de Sang de Tarragona, una de les maratons de sang més importants d’Europa i en la que l’Àliga serà la imatge d’enguany.
19 de setembre – 20:00 – Rambla Nova: 23a Mostra de Folklore Viu, una mostra on han buscat un fil conductor diferent, especial i atractiu com és la corona, per això s’organitza la primera trobada d’elements festius coronats i estructurats en forma de Seguici on l’entitat portarà 11 elements d’arreu dels Països Catalans i a on ha primat molt la qualitat, la diversitat i la originalitat.

A més, després dels Balls de lluïment a la Plaça de les Cols podrem gaudir d’un Amparito Roca conjunt al Pla de la Seu.

Elements participants:

1. Diables d’Igualada
2. Àliga del carrer de la pietat de Berga
3. Lleó de BCN
4. Xut de Solsona
5. Gegants Bojos de Solsona
6. Gegants de Montblanc
7. Gegants Indis de Reus
8. Dansa de la Moma de València
9. Moixiganga de Sitges
10. Àliga de Girona
11. Àliga de Tarragona

Cal destacar que la de Girona va ser l’Àliga en la que es va basar Antoni Mas per construir l’Àliga de Tarragona.

19 de setembre – 23:30 – Plaça del Rei: Revetlla de l’Àliga amb concert de Vergüenza Ajena i CAT Rock.

21 de setembre – Baixada de l’Àliga: Marea Groga a la Plaça de les Cols
21 de setembre – 2:30 – Plaça de la Font: Ball de l’Any especial a on podrem gaudir d’un viatge musical i un mapping especials de les darreres 30 tecles.

22 de setembre – Cercavila de Santa Tecla: Acompanyament de l’Àliga de Reus que torna la sortida feta a la Trobada Nacional d'Àligues que es va fer a Reus el passat setembre de 2014.

15 d’octubre – 18:30 – Esp@i Turisme: Inici de l’exposició de les 30 millors imatges del Concurs Instagram.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar