loader
menu

CIUTAT

TGN vol saber com és l'aire que respira

El Circ Ciutat divendres, 10 de juliol de 2015

Tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona, excepte, el PP, s'han unit i han consensuat una moció que portaran al plenari del proper 17 de juliol, en què es demana que s'elabori un estudi de la qualitat de l'aire a la ciutat de Tarragona.

Representants dels cinc grups municipals impulsors de la moció: C's, ERC, CUP i ICV-EUiA. / cedida

Ciutadans, ERC, CiU, CUP i ICV-EUiA (sumen majoria, amb 14 regidors) han comparegut plegats per donar ressò a una petició que compta amb el suport de la plataforma Cel Net, la impulsora d'un estudi similar al polígon nord. Tot i que no està entre els impulsors, el grup municipal del PSC s'abstindrà.

Això farà que la moció tiri endavant i d'aquesta manera Tarragona pugui ser pionera en estudiar els compostos del seu aire i els dels municipis que també conviuen amb el polígon sud, com La Canonja, Vila-seca i Salou.

La presentació de la moció ha comptat amb la presència de la plataforma Cel Net, que serveix de plataforma de les reivindicacions ciutadanes en relació a la qualitat de l’aire.

El seu portaveu Josep Maria Torres ha celebrat ‘l’acte de valentia i sentit comú que han agafat els diversos grups municipals impulsant aquest estudi. El camí es va iniciar al polígon nord, ha tingut continuïtat al Parlament de Catalunya, i el camí a seguir és ara a la ciutat de tarragona. El control és una competència de la Generalitat però també és responsabilitat de l’Ajuntament. Tarragona es converteix així en una ciutat pionera en tot l’estat en l’anàlisi de la qualitat de l’aire’.

D'entre els grups municipals presents, el regidor d'ERC, Jordi Fortuny, ha explicat que "aquest estudi no és altra cosa que fer un escàner de tots els compostos químics que afecten la nostra zona. L’estudi realitzat al polígon nord l’any 2012 va servir d’alerta i els resultats van crear certa preocupació. La ciutadania no pot viure amb la preocupació i el dubte".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar