loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Àliga de Tarragona ja torna a lluir

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 13 de juliol de 2015

Després d'una restauració integral, que ha durat quatre mesos, l'Àliga de Tarragona per fi ja torna a lluir. La Bèstia es va presentar en societat el cap de setmana en un acte a la plaça de les Cols i d'ara fins a Santa Tecla ja li esperan un calendari d'actes força atapeït.

Foto: Ajuntament de TGN

L’Àliga de Tarragona, recuperada l’any 1986 pel Ball de Diables de Tarragona, és una de les bèsties més distingides de Santa Tecla i la més majestuosa de totes com a representant de la ciutat. Des de la seva recuperació, enguany fa 30 anys, només s’ha dut a terme alguna petita intervenció d’urgència. Amb el pas dels anys i degut a les sortides, en especial a la Baixada de la nit del 21, la peça ha requerit finalment d’una restauració integral que l’Ajuntament de Tarragona va encarregar i s’ha dut a terme des del passat mes de març.

Per al procés de restauració de l’escultura, consistent principalment en soldar i reparar vàries plomes de la part del pit, així com també arreglar diferents desperfectes en altres parts del cos metàl·lic com les ales i la cua, resseguir les vores al voltant dels portadors i els anclatges de les ales, s’ha encomanat la feina a l’escultor Antoni Mas i Castelltort, que ja va ser l’autor de l’Àliga l’any 1986 i de l’Àliga petita el 2008.

També s’ha aplicat una capa decapant i s’ha eliminat part del vernís. Un cop decapada s’ha netejat i s’ha repintat i abrillantat. Aquesta tasca correspon a Biosca Pintors, Pintura Decorativa i Restauració i Conservació. I finalment els Tallers de la Joiera Blàzquez, s’han encarregat de restaurar la corona que ja van fer l’any 1986.

El pressupost final ha estat de 17.000 euros.

A l'acte hi han intervingut l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros; la consellera de Cultura i Festes, Begoña Floria; el representant del Ball de Diables, Jordi Albe; Vidal Blàzquez de la Joieria del mateix nom, i l'escultor Antoni Mas. També s'ha comptat amb l'acompanyament de la Banda Unió Musical Amapola.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar