loader
menu

CIUTAT

Impuls al bàsquet femení de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 14 de juliol de 2015

Dia important per a la història del bàsquet tarragoní. El TGN Bàsquet Club i el Club Bàsquet Tarragona (CBT) han segellat un acord que pretén potenciar el bàsquet femení gràcies a la col·laboració entre ambdues entitats.

Foto: TGN Bàsquet Club

Així, el CBT cedeix la seva plaça de Copa Catalunya Femenina al TGN Bàsquet Club que tindrà, d'aquesta manera, dos equips sèniors: el de Copa Catalunya i un altre a Primera Catalana, on ha jugat les últimes temporades. La cessió ha estat a cost zero i el club lila només ha hagut de pagar la inscripció federativa, que ha estat de 1.200 euros.

L'acord provoca que els equips sèniors -ara sota filiació federativa del TGN Bàsquet- estiguin formats per les jugadores d'ambdós clubs a l'espera de possibles noves incorporacions. L'entrenador del conjunt de Copa Catalunya serà Albert del Rey, que entrenava el CBT femení el curs passat i que va aconseguir l'ascens, el seu ajudant serà Jordi Crespo, entrenador del TGN Bàsquet. El conjunt de Primera Catalana serà entrenat per Sergi Farré.

L'acord, que té una vigència de dues temporades però que es pretén que es vagi renovant, preveu també que els conjunts júnior i cadet femenins estiguin sota filiació del CBT. Així, el júnior estarà entrenat per Pep Garcia i el cadet per David Garcia.

Els conjunts sèniors vestiran la samarreta lila del TGN Bàsquet i jugaran al pavelló del Sagrat Cor, mentre que el júnior i el cadet vestiran de blau i jugaran al Serrallo. Amb tot, la voluntat és integrar les dinàmiques dels quatre equips entre els dos clubs i els equips sèniors entrenaran un parell de dies al Sagrat Cor i un al Serrallo mentre que el júnior i el cadet entrenaran un parell de dies al Serrallo i un al Sagrat Cor.

Es busca un nom comú

En principi es vol trobar un nom comú pels quatre equips, tot i que jugaran, tal com s'ha explicat abans, amb els colors de cada entitat. "S'està treballant perquè tots aquests quatre equips tinguin un nom comú, a partir d'aquí veurem quina és la millor opció", va dir Aleix Boada, director esportiu del CBT, en relació a la possibilitat que el nom fos el de Tarragona 2017. "Aquest és el començament d'una nova etapa en què fem una aposta ferma pel bàsquet femení. Vull destacar la gran sintonia entre els tècnics dels dos clubs i ambdues juntes directives. Ens hem entès des del començament. És un gran dia", ha afirmat Josep Maria Adam, president del TGN Bàsquet.

Per la seva banda, Loli Salas, presidenta del CBT, també va destacar la importància de l'acord entre ambdues entitats: "Els dos clubs feia molt de temps que, en l'apartat tècnic, sense tenir bona relació. Avui hem aparcat aquestes diferències per fer que el bàsquet femení en categoria sènior pugui aconseguir grans fites. No ens ha costat parlar perquè el més important és el bàsquet i he d'agrair al TGN Bàsquet les converses que hem tingut".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar