loader
menu

L'Ajuntament de TGN torna al model del 'ple-marató'

El Circ dimarts, 14 de juliol de 2015

La fragmentació política dins de l'Ajuntament de Tarragona s'escenificarà amb el primer ple ordinari del nou mandat municipal, que se celebrarà el divendres 17 de juliol.

El primer plenari ordinari del nou mandat a l'Ajuntament de TGN inclou 16 mocions

En l'ordre del dia figuren un total de 16 mocions; una xifra extraordinària, i que allargarà la sessió almenys fins a les quatre o cinc hores, com en l'epoca anterior a Ballesteros.

Foto: circdetarragona.com

És l'hora de que els nous partits canalitzin la seva ànsia i formalitzin les proposicions per començar a posar fil a l'agulla, tant en clau municipal com nacional i estatal.

L'independentisme tornarà a tenir veu dins del plenari tarragoní, i aquest cop de manera nítida i clara. ERC, la CUP i CIU (el regidor d'UDC s'abstindrà) defensaran l'adhesió de l'Ajuntament de Tarragona a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Fins i tot republicans i anticapitalistes apostaran per fer una consulta ciutadana entre els tarragonins per comprovar si voldrien adherir-s'hi.

Hi haurà una altra moció conjunta i que agrupa a més partits. És la petició que faran Ciutadans, ERC, CiU, CUP i ICV-EUiA, en què es demanarà un estudi sobre la qualitat de l'aire a la ciutat. Una reivindicació que van lluir els dos regidors de la CUP, Laia Estrada i Jordi Martí, el dia del ple de constitució de l'Ajuntament el passat 13 de juny.

El principal partit de l'oposició, Ciutadans, posarà damunt la taula propostes estrictament municipals: la creació de 10 places anuals d'agents de la Guàrdia Urbana, la rebaixa del preu dels aparcaments i una altra de novedosa: presentaran una moció perquè l'equip de govern exposi el grau de compliment del seu programa al final del tercer any de mandat.

Esquerra també demanarà la creació d'un Llibre Blanc per als diferents equipaments que hi ha actualment a Tarragona. Qui no obrirà la boca serà el PP, que no presentarà cap proposta. Ni tan sols s'ha unit a la resta dels grups de l'oposició en la petició d'un estudi sobre la qualitat de l'aire.

En la seva nova etapa, el grup format per Convergència Democràtica i Unió Democràtica també escenificarà la seva diferència de parer respecte la independència. En clau local, la federació nacionalista proposarà, entre d'altres, la gratuïtat del bus per a les persones amb discapacitats psíquiques.

Tot i que el llistat de les mocions és llarg, tres partits, per separat, (ICV-EUiA, CUP i ERC) defensaran mocions en matèria sanitària, en defensa del model públic sanitari i en contra de la privatització.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar