loader
menu

CIUTAT

La PAH de Tarragona ha frenat més d'una seixantena de desnonaments a la ciutat durant el 2015

El Circ Ciutat dijous, 16 de juliol de 2015

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Tarragona ha paralitzat més d'una seixantena de desnonaments en el que portem d'any, tant al centre com als barris. Això, però, no vol dir tots. "Sí que n'hi ha hagut, però els afectats no han vingut a la plataforma, no sabem si per por o per algun altre motiu", explica al Circ el coordinador de la PAH Tarragona, Jesús Sánchez.

Foto: circdetarragona.com

El que sí està clar és que totes les ordres de desnonament que s'han cuinat als jutjats de TGN des de principis d'any, i que han arribat a la PAH han estat frenades. La presència de la PAH de TGN, a més, també ha permès que des de gener d'enguany, a la ciutat, s'hagin aprovat entre 160 i 170 dacions en pagament. I des de març de 2014 fins ara, la xifra és més elevada: 260.

D'entre les 16 mocions que es debatran en el plenari de TGN del 17 de juliol, una és de la mateixa PAH, i que defensarà ICV-EUiA, en què s'instarà l'Ajuntament a no fer pagar l'IBI als tarragonins i tarragonines desnonats i també als que s'hagin acollit a la dació en pagament.

Des de la PAH s'ho miren des de la distància, deixant entreveure poca confiança amb l'Ajuntament. "Al 2012 ja es va aprovar una moció que havia de servir per multar els bancs que tinguessin pisos buits i no s'ha complert. Els tenen en immobiliàries, és una trampa legal. En la mateixa moció de fa tres anys també es parlava de crear una borsa d'habitatge social i tampoc s'ha fet res", lamenta Sánchez.

La moció d'ICV-EUiA

La regidora d'ICV-EUIA, Arga Sentís, defensarà una moció de la mateixa PAH tarragonina en el ple del 17 de juliol, en que es demana al consistori "que s'aprovin i es creïn els mecanismes per a l'exempció del pagament, i la devolució, si s'escau, de l'Impost de Béns Immobles (IBI), per les persones físiques que després d'una dació en pagament o execució hipotecària judicial o notarial, ja no són propietàries del seu habitatge únic i habitual, i que si que ho eren a 1 de gener de l'any en curs”.

En l’exposició de motius es fa constar que “l'actual crisi .... ha portat a milers de famílies a ser deutores de bona fe, atesa la impossibilitat de fer front a les quotes hipotecàries situant-les en el llindar de l'exclusió social. La seva traducció ha estat la de milers de desnonaments a tot l'Estat Espanyol, i centenars de milers de persones que han vist vulnerat el seu dret a un habitatge digne, enfrontant-se a situacions de greu vulnerabilitat, precarietat extrema, pobresa energètica, exclusió social, econòmica i residencial”.

D’aquí la injustícia per als ecosocialistes, és a dir, que l’Ajuntament reclami el cobrament de l’impost per una casa de la qual els antics propietaris ja no poden disposar perquè n’han estat desnonats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar