loader
menu

El ple de TGN no vol sentir a parlar d'independència

El Circ divendres, 17 de juliol de 2015

Tal com estava previst, l'Ajuntament de Tarragona ha tornat a votar en contra de l'adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI. Ja ho va fer l'any 2013, desestimant una moció presentada únicament pel grup de CiU, i en el ple del 17 de juliol ho ha tornat a fer.

Els 17 vots contraris (9 del PSC, 4 de C's i 4 del PP) han fet fracassar la proposta defensada per ERC, els dos regidors de CDC i la CUP, que aglutinaven només 8 vots favorables. ICV i el regidor d'Unió, Josep Maria Prats, s''han abstingut, posant de manifest que el consistori no ajudarà en res al procés cap a la independència.

El debat d'aquesta moció ha arribat aviat, amb els regidors encara frescos. Això ha fet que alguns dels missatges contraris, tant a la moció com al procés independentista, fossin realment contundents, com el del portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, qui, en sintonia amb el seu partit, ha tornat a acusar els partits favorables de la independència de crear "catalans de primera i de segona" i ha tancat la porta a qualsevol tipus d'entesa en aquesta matèria: "Esteu aixecant fronteres i mai pararem de lluitar perquè això no passi. Mai, mai, mai." En canvi, el PP ha optat per la ironia.

La votació era nominal i pública i els 9 regidors del PSC també hi han votat en contra. "Creiem en una altra Catalunya i en una altra Espanya", ha manifestat la portaveu socialista, Begoña Floría.

Els partidaris

D'entre tres els impulsors de la moció, el regidor d'ERC Xavier Puig ha explicat que l'objectiu és escoltar la demanda d’una part important de la població que aposta per una república catalana. Per això, ha lamentat el vot contrari: "Tinc la sensació que vostès sempre responen als tòpics mediàtics

El regidor de la CUP Jordi Martí ha explicat que una ciutat com Tarragona no pot perdre el tren del procés i que hauria de formar part de l’AMI.

Albert Abelló, portaveu de CiU, considera que Tarragona no pot donar l’esquena a la història i quedar al marge de la construcció d’un nou país.

El ple de Tarragona també ha desestimat la moció d'ERC i la CUP que proposava fer una consulta ciutadana sobre l'adhesió a l'AMI.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar