loader
menu

La CUP encèn el plenari de TGN

El Circ dissabte, 18 de juliol de 2015

D'entre les 16 mocions que es van debatre al plenari tarragoní, en va haver una que va encendre bona part dels regidors, i especialment els més veterans dins de la sala de plens, acabant amb el mateix alcalde.

Els regidors de la CUP a l'Ajuntament de TGN, en una imatge del ple de constitució. / circdetarragona.com

El plenari la va desestimar per 20 vots en contra, 4 abstencions i només 2 vots favorables.

La CUP va proposar que els regidors renunciïn a les entrades per a espectacles i a altres "privilegis" que els proporciona l'Ajuntament. "Volem que es redacti un nou protocol, i amb bon cor", va demanar el regidor Jordi Martí. El missatge de la Candidatura d'Unitat Popular no va agradar a cap partit, i n'hi ha que van carregar amb duresa contra la CUP i per les intencions amagades que tenia la moció.

La primera fuetada a la CUP va venir de la portaveu d'ICV-EUiA, Arga Sentís, qui els va recriminar portar a plenari aquest tipus d'assumptes: "És una decisió personal meva i no estic aquí per donar sermons d'ètica a ningú". Es notava en l'ambient que les clatellades a la CUP anirien caient en cadena. I així va ser.

En la presentació de la moció de les entrades, la CUP va tornar a reiterar la seva intenció de cobrar 'només' 1.600 euros en 14 pagues i fins i tot, Jordi Martí ho va recordar amb ironia. Per això, les rèpliques van arribar amb més força.

La portaveu ecosocialista Arga Sentís, va alertar que "s'ha d'anar molt en compte quan es parla de sous. El sou d'un regidor en exclusiva a l'oposició no arriba a 1.600 euros en 16 pagues", va etzibar Sentís als dos edils de la CUP.

El to del portaveu del PP, Alejandro Fernández , també va ser contundent: "Sembla que fins que no ha arribat la CUP en aquest Ajuntament no hi havia dignitat". Des del PP van defensar a capa i espasa els privilegis dels regidors, que va qualificar com les "eines institucionals" que proporciona l'administració per representar la ciutat en els actes que calgui: "És un privilegi, sí, però no com vostès ho insinuen. És un compromís amb la cultura de la teva ciutat".

L'alcalde Ballesteros també va intervenir en el debat sobre la retirada de les entrades i retallar els privilegis, i s'ho va agafar amb ironia, però amb missatge cap a la CUP: "Ara fardem a veure qui la té més curta". El màxim representant municipal, com Alejandro, va defensar els "privilegis" que han de tenir els representants públics de TGN: "Vull que l'alcalde que em rellevi ho faci amb els màxims privilegis institucionals".

També va alertar que debatre sobre aquests assumptes pot conduir a situacions "d'absurd", ja que "si volem fer renúncies, fem-ho a tall personal, però renunciem a totes".

La resta de partits també van participar en el debat, però amb menys vehemència.

Ciutadans es va abstenir, i el seu portaveu, Rubén Viñuales, tan sols va intervenir per dir que el sou que cobrarà com a diputat de la Diputació el destinarà a una ONG difererent cada mes., vaDes de CiU, s'ha apostat, també en mode irònic, que els edils també renunciïn als ipads i als smartphones.

Esquerra va assegurar que ells sí acceptaran les entrades que els proporciona l'Ajuntament. El grup municipal de CiU també va fer ús de la ironia per entrar en el debat sobre els privilegis als regidors. "També podríem prescindir dels ipads i dels mòbils", va indicar el regidor Josep Maria Prats.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar