loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN reuneix a les ciutats Patrimoni de la Humanitat de tot l'Estat

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 18 de juliol de 2015

Tarragona ha estat la seu de l'Assemblea General del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat de de l'Estat. S'ha tractat d'una reunió de caràcter extraordinari que ha servit per a la constitució de l'Assemblea, com a màxim òrgan de govern de l'entitat, a la qual s'han incorporat 11 nous alcaldes (la xarxa és de 15 ciutats) després de les recents eleccions municipals i la consegüent constitució dels nous Ajuntaments. Els nous membres de l'Assemblea han rebut la insígnia del grup a l’inici.

La reunió s'ha celebrat a la Casa Canals. Foto: Mauri

La reunió ha estat presidida per l'alcalde Àvila, José Luis Rivas, com a president de torn, i per l'alcalde de la ciutat amfitriona, Josep Fèlix Ballesteros.

Hi ha hagut concrecions en matèria de turisme:

- Es renovarà el conveni per a la seva signatura amb Madrid Destinació / Ajuntament de Madrid i l'edició de guies de Turisme Familiar i la reedició de la Guia Visual Espasa / Planeta, actualment esgotada.

- Properes presentacions internacionals a operadors turístics de les destinacions del Grup en col·laboració amb Turespaña: setembre a Colòmbia (Bogotà, Cali i Medellín), Mèxic DF, Praga i Pàdua (en el marc del Saló Internacional de Turisme de Llocs Patrimoni Mundial). A l'octubre es participarà en presentacions professionals a l'Índia, a Mumbai i Delhi.

- Presència a fires internacionals: Fira dels Museus de Frankfurt, del 28 al 30 d'agost, un dels esdeveniments culturals més multitudinaris d'Alemanya; i Fira JATA a Tòquio, del 24 al 27 de setembre.

- Nous viatges de familiarització per a premsa i operadors turístics per diferents ciutats del Grup, organitzats amb les OETs de París, Miami, Frankfurt, Sao Paulo, Mèxic i Chicago.

A l'Àrea de Cultura, s'ha informat de les properes reunions tècniques per posar en marxa les noves edicions del programa pedagògic "Aula de Patrimoni", la tercera edició del "Cicle de Música de Cambra" en col·laboració amb la Fundació Albéniz, i es han tancat les dates de les pròximes itineràncies de l'exposició "15 fotògrafs, 15 ciutats úniques", que recorrerà Baeza, Còrdova i Mèrida en el proper semestre.

Patrimoni

Finalment, a l'Àrea de Patrimoni, s'ha estudiat la situació dels projectes en curs relatius a l'elaboració de material didàctic sobre les 15 ciutats, la redacció de la Guia Arqueològica de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat, i la noves aplicacions i pàgina web sobre l'oferta patrimonial i turística accessible del Grup en marxa a càrrec de Predif i la Fundació Orange.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa del patrimoni cultural i en la promoció turística de les 15 ciutats que formen la xarxa, els cascos històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Formen part de l'Assemblea General, en representació de les 15 Ciutats Patrimoni: L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; Javier Rodríguez Palacios, alcalde de Alcalá de Henares; José Luis Rivas Hernández, alcalde de Ávila; Dolores Marín Torres, alcaldessa de Baeza; Elena Nevado del Campo, alcaldessa de Cáceres; Isabel Ambrosio Palos, alcaldessa de Córdoba; Ángel Mariscal Estrada, alcalde de Cuenca; Rafael Ruiz González, alcalde de d’Eivissa; Antonio Rodríguez Osuna, alcalde de Mérida; Alfonso Fernández Mañueco, alcalde de Salamanca; José Alberto Díaz Domínguez, alcalde de San Cristóbal de La Laguna; Martiño Noriega Sánchez, alcalde de Santiago de Compostela; Clara Luquero Nicolás, alcaldessa de Segovia, Milagros Tolón Jaime, alcaldessa de Toledo i Antonia Olivares Martínez, alcaldessa de Úbeda.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar