loader
menu

CIUTAT

L'EOI de Tarragona desafia la falta d'espai i demana l'organització del proper fòrum d'EOIs de Catalunya

Sergi Casado Ciutat diumenge, 19 de juliol de 2015

L'Escola Oficial d'Idiomes de Tarragona ha demanat ser la seu del proper Fòrum d'EOIs de Catalunya que és previst que se celebri durant la primavera de l'any que ve.

Són unes jornades que aplegaran més de 300 professors d'arreu del País. Les que se celebrin a TGN es faran en recintes alternatius

El principal hàndicap és que l'EOI tarragonina, tot i que ha estrenat casa fa poc més d'un any, no disposa d'espai suficient per encabir, en un sol acte, els més de 300 professors i professores que arribaran d'arreu de Catalunya, País Valencià i fins i tot de la Franja. L'últim congrès es va celebrar a La Seu d'Urgell.

Foto: circdetarragona.com

"Ho vam demanar perquè ja no podíem seguir renunciant-hi, i perquè pensem que, des del punt de vista professional, Tarragona es mereix ser amfitrió d'un esdeveniment d'aquesta envergadura", ha explicat al Circ la directora de l'EOI, Yolanda Scott.

Des del centre tarragoní són conscients que els actes més multitudinaris i centrals de les jornades s'hauran de traslladar a algun altre recinte perquè l'EOI tarragonina no disposa de la darrera planta de l'edifici, actualment, reconvertida en el departament d'Economia i Finances de la Generalitat.

Per això, segons ha afirmat Scott, al setembre vindrà fins a TGN una delegació de l'associació de professors d'escoles d'idiomes de Catalunya (EOIcat), l'organitzador del fòrum i que compta amb una xarxa de 46 EOIs a Catalunya 8 Centres Públics Delegats que depenen de les escoles de Girona, Lleida i La Seu d'Urgell. Visitaran diferents indrets alternatius a la ciutat, entre els quals el Palau de Congressos.

L'EOI de Tarragona fa 7 o 8 anys que anava al darrere de l'organització d'aquest fòrum, segons ha afirmat Scott, però fins que no es van traslladar a la Chartreuse no s'ho van plantejar seriosament. Ara, tot i disposar d'un edifici nou de trinca, els continua faltant un espai polivalent per celebrar-hi actes multitudinaris.

Pel que fa a les reclamacions per la darrera planta de l'edifici, cap moviment. Tot i que existeix una resolució del Parlament de Catalunya que insta a que Ajuntament i Govern acordin una ubicació alternativa a Economia i Finances per deixar el lloc a l'escola d'idiomes, la Generalitat hi continua tenint oficines.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar