loader
menu

CIUTAT

El nedador David Meca apadrinarà una campanya per mantenir netes les platges de TGN

El Circ Ciutat dijous, 23 de juliol de 2015

El nedador David Meca apadrinarà la nova campanya de conscienciació mediambiental que té com a objectiu mantenir netes les platges de la Costa Daurada.

El nedador David Meca, en una imatge de l'any 2014, quan va col·laborar en una campanya a Tenerife. / facebook.com

L'Associació Paisaje Limpio, amb la col·laboració d'Ecoembes, l'organització que té cura del medi ambient a través del reciclatge dels envasos domèstics a Espanya, i el suport de l'Ajuntament de Tarragona, el Club de Vela Platja Llarga i l'Associació Surf and Clean, durà a terme en 12 platges la campanya "Per unes Platges Netes a Tarragona" dirigida a tots aquells que aquest estiu vagin a gaudir d'aquestes platges.

Meca, campió mundial de natació i defensor d'un mar lliure de residus s'ha compromès amb aquesta acció de concienciació, estarà present el proper dissabte 25 de juliol a la Platja Llarga de TGN per fer arribar en persona els missatges de la campanya a tots aquells que es passin per aquesta platja. El nedador català és l'ambaixador de Paisaje Limpio, amb qui ja va col·laborar l'any passat amb una acció a Tenerife.

L'acció a les platges de TGN ja ha començat amb una crida a la població a través dels mitjans de comunicació, mupis i autobusos amb el següent missatge: "Per unes Platges netes a Tarragona. No abandonis els teus residus, respecta el teu entorn. Recicla. Perquè tu formes part de la Natura".

"No llencis escombraries al mar"

L'Associació Surf and Clean posarà el seu gra de sorra en aquesta campanya traslladant a peu de platja tallers musicals i de manualitats per a tots els nens que vulguin participar. Després d'una breu explicació dels residus en el medi ambient, centrant la solució a aplicar les tres R (reduir, reutilitzar i reciclar), s'establiran grups per realitzar una batuda de recollida de residus.

Després els nens podran fabricar instruments musicals al Taller "No llencis escombraries al mar", pintar un mural amb pintures a l'aigua o realitzar un collage amb els materials recollits.

Per la seva banda, Enric Ibáñez, gerent de la Delegació de Catalunya d'Ecoembes, subratlla que "la col·laboració ciutadana és fonamental per avançar en el camí del reciclatge; amb aquest tipus d'activitats s'anima a tota la família a seguir millorant en aquesta tasca d'una forma divertida en què tots s'involucrin".

Les platges

Platja Llarga (Tarragona), Platja La Paella i Platja de Torredembarra (Torredembarra): Platja de la Pineda (Vila-seca); Platja El Francàs, Platja Coma Ruga i Platja Sant Salvador (El Vendrell); Platja Vilafortuny i Platja La Llosa (Cambrils); Platja de Llevant i Platja de Ponent (Salou); i Platja Segur (Calafell)

Sobre Paisaje Limpio

L'Associació Paisaje Limpio és una entitat sense ànim de lucre, d'àmbit nacional, constituïda per a l'educació sobre el reciclatge, la reducció d'abocaments incontrolats i la promoció d'actituds cíviques davant el problema dels residus.

Per Paisaje Limpio, les nostres costes són mereixedores de particular atenció a causa del seu ampli ús recreatiu i, per tant, el seu major risc de contaminació. Per aquesta raó, desenvolupa tots els anys una campanya específica en aquest àmbit, per tal de promoure el comportament cívic dels usuaris de les platges en el màxim respecte amb el medi ambient.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar