loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El Drac de Sant Roc serà la imatge de Santa Tecla 2015

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 23 de juliol de 2015

El Drac de Sant Roc serà la imatge de les festes de Santa Tecla. El cartell d'enguany és obra de la dissenyadora gràfica basca Itziar Solla, que va triar la Bèstia de Cós del Bou per presentar-se al concurs, en el qual hi van participar 14 persones en total.

Una imatge del cartell de Santa Tecla 2015, obra de la dissenyadora Itziar Solla.

Foto: Ajuntament de TGN

El color que acompanyarà tot el merxandatge oficial de Santa Tecla 2015, i també al Drac de Sant Roc, tornarà a ser groc, com en el 2013.

Itziar Solla, va estudiar a ESDI (Escola Superior de disseny de la Universitat Ramon Llull) i va nèixer a Getxo (País Basc), però viu entre Salou, Tarragona i Barcelona. Des del 2003 treballa com a freelance al seu estudi gecko.cat

Itziar explica “com n’era d’important que la imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2015 fos per a tots els públics”. Per això va escollir un símbol figuratiu que el pogués identificar qualsevol persona, des d’un nen fins a un adult.

També “volia que fos un símbol que s’adaptés a tots els formats on hagués d’anar imprès. El cartell és una composició diferent de la banderola, o del banner, però quan els veus ho identifiques amb Santa Tecla 2015”. I va triar el drac de Sant Roc. El va escollir, entre d’altres motius, perquè aquest any fa 30 anys de la seva recuperació, el 1985.

Per a dibuixar el drac va consultar molts dibuixos, quadres, il·lustracions de dracs asiàtics, etc.. però al final el que més la va ajudar va ser mirar el drac en sí.

El dibuix és una síntesi de diferents fotografies que tenia del mateix. I va optar a dibuixar-lo de forma frontal, donant una imatge més impactant que no pas de costat; i sense deixar de representar els seus elements característics de forma clara, com la cua i ales…

El fons que escollit és d’un groc/taronja que representa el foc i la calidesa de les festes. I la textura borrosa de les lletres i del drac representen les espurnes del seguici.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar