loader
menu

CIUTAT

Dia decisiu per a Cadiach al Broad Peak

El Circ Ciutat divendres, 24 de juliol de 2015

L'alpinista Òscar Cadiach ha arribat aquest divendres als 7.200 metres del camp 3 del Broad Peak, en el seu intent per aconseguir el seu 14è vuitmil principal. El tarragoní ha arribat amb el navarrès Patxi Goñi i amb la metgessa, Anna Pujol. Carles Figueras ha decidit tornar al camp base, on es retrobarà amb l'altra gironina, Jordi Bosch 'Barraca'

Foto: Patxi Goñi

"Som al C3, a 7.200 metres. Hem tingut una nit més aviat dolenta, amb molt de vent i molt fred '. Aquestes han estat les primeres paraules de Cadiach, en la seva connexió en directe al programa 'El Pont de Mahoma' de Tarragona Ràdio.

Cadiach ha relatat que han perdut moltes energies, amb vent de 30 quilòmetres per hora i temperatures de -15 graus. La intenció dels integrants de l'expedició era aprofitar al màxim el trajecte nocturn per progressar pel Broad, però les condicions meteorològiques els han fet aturar i improvisar una tenda entre C2 i C3.

Diu Cadiach que han "cremat tots els cartutxos" en sis hores de vent i fred i ara descansen en vistes a poder reprendre l'atac de cara a la nit. Això, però, queda supeditat al que decideixi en les pròximes hores.

L'alpinista ha indicat que encara no saben a quina hora sortiran per al cim, però descarten, això sí, agafar el grup de Juanito Oiarzabal i Alberto Zerain, que si tot va bé aquest divendres poden arribar als 8.047 metres del Broad.

Cadiach diu que es plantegen ara -després descansar- fer un atac conjunt amb les altres expedicions que han arribat al C3, com el grup dels 'alemanys' i altres alpinistes internacionals.

D'altra banda, Tarragona Ràdio farà la propera matinada un especial del Pont de Mahoma, per seguir en directe l'atac al cim.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar