loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2017 necessiten 30 milions d'euros

El Circ Ciutat divendres, 24 de juliol de 2015

Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Tarragona continuen fiscalitzant la tasca de l'equip de govern de Josep Fèlix Ballesteros i el PSC.

Amb vistes ja al ple monogràfic sobre els Jocs del 2017 que se celebrarà el proper 4 de setembre, Esquerra Republicana ha fet públiques les respostes a les preguntes que van plantejar sobre els Jocs en el darrer ple.

Totes incideixen en la vessant econòmica i financera de l'esdeveniment. Segons el consistori, encara falten 14 ME que ha d'invertir l'Estat i entre 15 i 20 milions d'euros més, en aquest cas, procedent d'espònsors. Sumats, com a mínim 30 milions d'euros que Tarragona 2017 necessita per tirar endavant.

ERC també va preguntar per la feina de l'empresa adjudicatària de captar nous patrocinadors, Octagon. La resposta de l'Ajuntament és que l'empresa havia aconseguit espònsors per valor de 8 milions d'euros, i que aquesta mateixa quantitat era el total del patrocini tancat fins ara.

El consistori, en resposta al grup d'ERC, ve a dir que tots els espònsors els ha aconseguit Octagon. Fa unes setmanes, fonts del Comitè Organitzador dels Jocs van admetre al Circ que Octagon no havia complert els mínims i que per això perdria l'exclusivitat per captar nous clients. En la resposta als republicans, en canvi, l'Ajuntament assegura que Octagon ha tancat tots els espònsors.

ERC ha fet públic que entre el 2011 i el 2017 Tarragona haurà pagat una mica més de 2ME en concepte de quota al COI, a raó d'una mica més de 300.000 euros anuals. Encara falta pagar uns 600.000 euros dels anys 2016 i 2017.

El grup republicà, qui ja mou fils per convocar també una consulta ciutadana sobre els Jocs, havia preguntat al consistori el cost que suposaria no organitzar-los. "Hi hauria implicacions greus de credibilitat i contractuals de les administracions implicades. No és quantificable", ha respost l'equip de govern a ERC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar