loader
menu

CIUTAT

Guerra contra les cigarretes a les platges tarragonines

El Circ Ciutat dissabte, 25 de juliol de 2015

El campió mundial d'aigües obertes i especialista en proves de ultradistància, David Meca, ha apadrinat la campanya de conscienciació 'Per unes platges netes a Tarragona' que desenvolupa aquest cap de setmana en 12 platges del litoral tarragoní l'associació d'àmbit estatal Paisaje Limpio.

Foto: Paisaje Limpio

Foto: Paisaje Limpio

Foto: Paisaje Limpio

Foto: Paisaje Limpio

Foto: Mauri

Durant els propers dies diversos equips de camp es repartiran per les 12 platges escollides i lliuraran cendrers portàtils per clavar a la sorra i bosses serigrafiades amb missatges de respecte al medi ambient.

"Tot el que llancem acaba al mar, i jo ho he comprovat en diferents competicions al llarg del món; encara podem fer més ", subratlla el famós nedador, que se sent en deute amb el medi marítim:" La natació i el mar m'ho han donat tot, per això faig tot el que està en la meva mà per millorar la seva salut ".

La presentació de la campanya 'Per unes platges netes a Tarragona' ha tingut lloc al Club de Vela de la Platja Llarga, on s'han instal·lat dues carpes en què l'associació Surf & Clean s'han desenvolupat tallers i jocs infantils per inculcar a les pròximes generacions la necessitat de la cura dels espais naturals.

La presidenta de Paisaje Limpio, Teresa Martínez, considera que la conscienciació dels ciutadans s'ha incrementat de forma extraordinària, tot i que encara es mantenen alguns hàbits nocius per a la conservació dels nostres paradisos naturals. "Tot i que el consum de tabac s'ha reduït dràsticament, encara al voltant del 60% dels residus que es recullen diàriament a les platges són burilles ... per aquest motiu que pensem que el repartiment de cendrers portàtils aconsegueix un impacte molt positiu".

La regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, -que va estar acompanyada pel seu homònim a Salou, Marc Montagut- destaca l'esforç que es realitza cada dia a la neteja de platges, amb una forta inversió de mitjans materials i humans, "però mai és suficient; les platges estan plenes i encara que un alt percentatge d'usuaris que recull les escombraries, cal perseverar en el missatge per mantenir entorns de la qualitat paisatgística de la Platja Llarga, per exemple".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar