loader
menu

CIUTAT

Cadiach torna a ajornar l'atac al cim del Broad Peak, però encara no hi renuncia

El Circ Ciutat dissabte, 25 de juliol de 2015

L'alpinista Òscar Cadiach ha ajornat novament l'atac al cim del Broad Peak (8.047m), però ara per l’excés i les males condicions de la neu, una situació que també ha obligat altres expedicions a renunciar a l’atac del darrer 'vuit-mil' que li queda al tarragoní per tenir els 14 al sac.

Foto: cedida

Cadiach ha explicat en directe al programa El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio, com han hagut de renunciar al cim en comprovar que l’ascens cap a cotes més altes era impracticable. Ho ha detallat assegurant que per obrir traça tenien neu ‘pràcticament fins a la cintura’ i la mala qualitat d’aquesta; poc transformada i humida, feien l’ascens molt perillós.

L’alpinista ha valorat el fet de poder arribar al cim amb el navarrès Patxi Goñi i amb la metgessa Anna Pujol. Són les tres persones que hi ha al C3, però, segons ha explicat l'alpinista tarragoní, ‘la muntanya pot esperar’.

A Cadiach tan sols li falta coronar el Broad Peak per tenir els 14 'vuit-mils' al sac, i per això, no renuncia a fer un segon intent els propers dies, tot i queda supeditat a la infraestructura que quedi establerta al camp base, i a l’evolució de les pròpies condicions de la muntanya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar