loader
menu

Cadiach torna a ajornar l'atac al cim del Broad Peak, però encara no hi renuncia

El Circ Ciutat > Jocs del Mediterrani dissabte, 25 de juliol de 2015

L'alpinista Òscar Cadiach ha ajornat novament l'atac al cim del Broad Peak (8.047m), però ara per l’excés i les males condicions de la neu, una situació que també ha obligat altres expedicions a renunciar a l’atac del darrer 'vuit-mil' que li queda al tarragoní per tenir els 14 al sac.

Foto: cedida

Cadiach ha explicat en directe al programa El Pont de Mahoma, de Tarragona Ràdio, com han hagut de renunciar al cim en comprovar que l’ascens cap a cotes més altes era impracticable. Ho ha detallat assegurant que per obrir traça tenien neu ‘pràcticament fins a la cintura’ i la mala qualitat d’aquesta; poc transformada i humida, feien l’ascens molt perillós.

L’alpinista ha valorat el fet de poder arribar al cim amb el navarrès Patxi Goñi i amb la metgessa Anna Pujol. Són les tres persones que hi ha al C3, però, segons ha explicat l'alpinista tarragoní, ‘la muntanya pot esperar’.

A Cadiach tan sols li falta coronar el Broad Peak per tenir els 14 'vuit-mils' al sac, i per això, no renuncia a fer un segon intent els propers dies, tot i queda supeditat a la infraestructura que quedi establerta al camp base, i a l’evolució de les pròpies condicions de la muntanya.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar