loader
menu

CIUTAT

Un nou decret de l'Ajuntament de TGN restringeix els àpats populars a la via pública

El Circ Ciutat diumenge, 26 de juliol de 2015

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit posat restriccions als menjars populars que s'organitzin a la via pública, i a partir d'ara només autoritzarà els que organitzin associacions de veïns en les seves festes de barri, i els que ja estiguin inclosos en programes ja tancats, principalment en els de festa major.

Des del 24 de juliol, només s'autoritzaran si són d'alguna AAVV o si estan inclosos en programes de festes. L'ANC va haver de suspendre la sardinada del dissabte 25, i la Fundació Onada també ha cancel·lat la del divendres 31

La celeritat amb que es va aprovar el decret, el passat 24 de juliol, va fer que se suspengués la sardinada que tenia preparada per l'endemà (dia 25) l'Assemblea Nacional a Sant Pere i Sant Pau.

Cartell promocional de la sardinada popular i tots els actes previstos. /facebook Anc

Tot i que ja en va organitzar una la setmana anterior a Bonavista, i la de Sant Pere i Sant Pau també estava anunciada i publicitada des de feia dies tants als mitjans com a les xarxes, ja no complia els requisits i va quedar suspesa. No estava organitzada per cap AAVV ni tampoc inclosa en cap programa festiu. En lloc de sardines a la planxa, coca i xocolata.

El decret també anul·la la sardinada prevista pel divendres 31 de juliol al Parc del Francolí, organitzada per la Fundació Onada, no com havia publicat inicialment El Circ de manera errònia. Onada en venia organitzant durant tot el juliol.

Des de l'ANC han recordat que l'Ajuntament de Tarragona ja els va comunicar que el dia 24 de juliol s'aprovaria un decret, però els va deixar sense marge de maniobra perquè els actes ja estaven tots preparats. "Sempre hem trobat pedres en el camí, però nosaltres sempre mirem de resoldre-ho tot i no hem anat mai a l'enfrontament", han assegurat des de l'ANC Tarragona.

En el decret que regula les condicions per organitzar menjars populars al carrer no es diu en cap cas que es prohibeixin els àpats organitzats per entitats polítiques.

S'indica que "l'Ajuntament ha de vetllar per salvaguardar els interessos generals envers els particulars dels organitzadors". Es justifica que ara només es permeti els àpats populars de les AAVV i els que formin part d'una programació festiva perquè són "d'acceptació normalment generalitzada entre els propis veïns" i perquè només ho fan un cop a l'any.

En el decret, el consistori tarragoní també s'especifica que perquè les AAVV puguin celebrar actes on es cuina a la via pública hauran de presentar una memòria descriptiva i detallar aspectes com el tipus d'ignició que s'emprarà per cuinar els aliments, un plànol del lloc...


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar