loader
menu

CIUTAT

TGN es podria convertir en banc de proves d'una empresa britànica que experimenta amb insectes alterats genèticament

El Circ Ciutat dimarts, 28 de juliol de 2015

L'entorn de Tarragona podria convertir-se en banc de proves per a experimentar amb insectes modificats genèticament. L'organització ecologista Greenpeace, a través de la seva web, ha alertat dels plans de l'empresa britànica Oxitec d'alliberar al medi prop de 2 milions de mosques de l'olivera modificades genèticament.

Greenpeace alerta que l'empresa Oxitec pretén alliberar a TGN dos milions de mosques de l'olivera

Segons Greenpeace, es tracta d'una manipulació que fa que les larves femelles morin dins de l'oliva. La intenció de l'empresa és alliberar fins a 5.000 mosques transgèniques per setmana a Espanya durant un any prop de la ciutat de Tarragona.

Una imatge de la mosca de l'olivera. /cedida

Una àmplia coalició d'organitzacions de països mediterranis com França, Grècia, Itàlia, Portugal i Espanya exigeixen que es prohibeixi terminantment qualsevol tipus d'alliberament d'aquestes mosques pels grans riscos per a la biodiversitat i la producció olivarera que comporta.

"L'alliberament d'insectes modificats genèticament en el medi és un experiment perillós que convertirà a tot Europa en un laboratori a l'aire lliure. Els insectes no respecten les fronteres, i l'esterilitat mai és 100% efectiva. Podrien escapar de l'àrea d'experimentació... ", ha assenyalat a Greenpeace la doctora janet Cotter, de la Unitat Científica de Greenpeace Internacional.

I el permís del Govern estatal?

En base al que denuncia Greenpeace, encara no està clar si lel Govern espanyol ja ha autoritzat l'experiment. Si fos així, en opinió de Greenpeace, aquest seria el primer cas d'alliberament d'animals modificats genèticament en la Unió Europea. La data fixada d'alliberament és juliol de 2015.

Les mosques OX3097D-Bol olive fly (nom atribuït per l'empresa Oxitec) estan manipulades amb un ADN barreja d'organismes marins, bacteris, virus i altres insectes. La intenció és que les mosques transgèniques mascles s'aparellin amb les mosques femella natives, i per tant introdueixin els seus gens modificats en la població existent.

Més informació a : www.greenpeace.org


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar