loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona serà capital europea de la dansa amateur

Sergi Casado Cultura i patrimoni diumenge, 24 de febrer de 2013

Tarragona serà capital europea de la dansa amateur i pre professional de la mà del concurs organitzat per l'Associació Nacional per a la Promoció de la Dansa (Anaprode), que celebrarà la semifinal al palau de Congressos de Tarragona el 3, 4 i 5 de maig. La previsió, com en altres edicions, és omplir el recinte de gom a gom amb més de 4.000 persones, entre ballarins, preparadors, mestres, coreògrafs, jutges i acompanyants, penjar el cartell de complet als hotels de Tarragona i generar un impacte econòmic d'uns 2 milions d'euros.

El certamen s'ha consolidat com una plataforma de projecció de la ciutat, ja que atrau més de 4.000 visitants en dos dies, entre participants i acompanyants, que fan una intensa estada a Tarragona.
Altres ciutats del territori i de la demarcació de Barcelona han mostrat el seu interès per acollir el concurs i situar-se com a capitals de la dansa amateur i professional, però Anaprode té molts vincles amb la ciutat de Tarragona i aposta per mantenir-los.

Anaprode ja ha registrat ja més de mil inscrits en la primera fase que s'està celebrant aquest cap de setmana a Xiva (València) amb un ple absolut. Tarragona acollirà la final, amb les previsions d'omplir de gom a gom el Palau de Congressos, els hotels de la ciutat i fins i tot, alguns de municipis veïns.

El concurs és un certamen concebut essencialment per a la difusió, exhibició i promoció, fomentant els intercanvis de dansa a diferents ciutats de l'estat espanyol i Europa. Cal remarcar que totes les edicions han aconseguit una alta participació, que ha augmentat any rere any. L'objectiu d' Anaprode és encoratjar i enriquir els estudis de dansa dels ballarins amateurs i preprofessionals d'entre els 8 i el 25 anys

Dins del concurs es troben agrupats els següents estils de dansa: dansa clàssica, dansa contemporània, dansa jazz, hip hop, escola bolera, dansa estilitzada, flamenc i fusió.

La primera prova se celebrarà el cap de setmana del 23-24 de febrer a Xiva; els 2 i 3 de març a Lugo; el 9 i 10 de març a Osca i el 16 i 17 de març a Madrid.

La final ,que se celebra a Tarragona, converteix la ciutat en capital de la dansa amateur i preprofessional, alhora que és una important plataforma de projecció turística i cultural de la ciutat. Els seleccionats a Tarragona concursaran a la final europea.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar