loader
menu

CIUTAT

Denuncien dos veïns de TGN per caçar caderneres amb xarxes artesanals a la llera del Francolí

El Circ Ciutat dijous, 30 de juliol de 2015

La Guàrdia Civil de Tarragona ha denunciat dos veïns de Tarragona, de 33 i 18 anys, per caçar caderneres amb xarxes artesanals a la llera del riu Francolí, en un tram sec.

Foto: Guàrdia Civil de TGN

Els fets van succeir el passat 28 de juliol durant la prestació del servei orientat a la protecció de la flora i la fauna, quan agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) van localitzar dues xarxes abatibles i al seu voltant 4 gàbies amb caderneres vives sense anellar utilitzades com a reclam.

Es van localitzar dues persones molt pròximes al lloc dels fets, que van manifestar que l'artefacte instal·lat era de la seva propietat i que no comptaven amb cap tipus d'autorització, pel que van ser denunciats per infringir la normativa de la Generalitat relacionada amb la protecció d'animals.

En el moment de la identificació aquestes persones portaven una gàbia amb dues caderneres, i que van ser alliberades a l'instant.

Les espècies capturades, depenent de les seves característiques, podrien arribar al mercat il·legal ja que aquest tipus d'ocells estan protegits i la seva captura i comerç és molt restringit.

La captura d'ocellets està permesa a Catalunya sempre i quan s'obtingui l'autorització, que és bastant restrictiva.

S'han de complir unes condicions determinades entre les quals figuren; estar en possessió d'una targeta federativa, pertànyer a una societat cantora d'ocells, posseir llicència de caça tipus B sir arma, comptar amb autorització nominal expedida per la Generalitat i estar autoritzat pel titular del vedat per al desenvolupament de l'activitat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar