loader
menu

CIUTAT

La nova presó de TGN funcionarà amb una depuradora provisional durant el seu primer any d'obertura

El Circ Ciutat divendres, 31 de juliol de 2015

El nou centre penitenciari de Tarragona funcionarà amb una depuradora provisional almenys durant el seu primer any i mig de funcionament. L'Agència Catalana de l'Aigua acaba de treure a concurs, mitjançant dos contractes, l’execució dels projectes constructius de les depuradores i col·lectors del Catllar, el terme on està ubicada la nova presó de les comarques de TGN.

Foto: www.tarragonaradio.cat

L'anunci de l'ACA , gràcies a l'acord entre Ajuntament del Catllar i la Generalitat de l'octubre de l'any passat, arriba dos dies després que el Conseller de Justícia, Germà Gordó, va venir a TGN a explicar que la presó tarragonina obriria a partir del novembre d'enguany. Això, sí, en diferents fases.

El pressupost de licitació dels dos projectes, que també inclou el sistema de recollida d'aigües residuals de diferents masies del Catllar, és de 7.723.747,48 (IVA no inclòs). D'aquests, 5.441.122,34 per a la construcció de les depuradores i 2.282.625,14 per als col·lectors.

El termini per presentar les ofertes finalitza el proper 31 d’agost, i un cop s'adjudiqui l'obra i es formalitzi el contracte hi ha un termini màxim de 12 mesos per a executar els treballs.

Fins que no estiguin enllestits, tant el nou centre penitenciari com la resta d'urbanitzacions del Catllar que encara no tenen resolt el problema de les aigües residuals, funcionaran amb un sistema de depuració d'aigües alternatiu i que, segons el sindicat UGT de presons, suposarà un autèntic dispendi, en el que fa referència estrictament al centre penitenciari.

La construcció de la depuradora ha estat el principal escull que s'ha hagut d'esquivar per desencallar el projecte de la nova presó, construïda i acabada des de fa gairebé dos anys.

L'objecte d'aquestes contractacions és el de construir dues estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) al municipi del Catllar, corresponents als sistemes de sanejament OEST 1 i OEST 2, i els seus col·lectors.

El sistema OEST 1 correspon a la part nord oest del municipi. L'EDAR s'ha dissenyat per recollir les aigües residuals de la urbanització Mas Vilet dels Pins.
La planta estarà formada per una línia d'aigua que constarà de pretractament, tractament primari i tractament biològic. Els fangs que es produeixin es tractaran a l'EDAR del sistema OEST 2.

El sistema OEST 2 correspon a la part sud oest. L'EDAR que s’ha de construir està dissenyada per tractar tots els abocaments de la zona, inclòs el Centre Penitenciari Mas Enric.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar