loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

El sostre de la Casa de la Festa de TGN torna a patir filtracions d'aigua

El Circ Cultura i patrimoni dissabte, 01 d'agost de 2015

Cubells i fregones altre cop a la Casa de la Festa de Tarragona, i a quinze dies de Sant Magí. Els més de 30 litres per metre quadrat que van caure la nit del divendres 31 de juliol sobre la ciutat van tornar a posar de manifest que el sostre de l'espai on es conserva bona part del Seguici Popular tarragoní fa figa quan plou amb intensitat.

El terra de l'espai on es conserva bona part del Seguici Popular de TGN ha tornat a aparèixer inundat a causa de l'última tempesta

Els fets han estat calcats als del 21 de març passat, quan una forta tempesta concentrada en molt poc temps també es va acabar filtrant per la teulada i va acabar inundant el terra de la Casa de la Festa i els lavabos.

Fotos: circdetarragona.com

Imatge d'una de les parets de la Casa de la Festa / circdetarragona.com

Imatge del passat 21 de març. /cedida

Al cap d'una setmana, des del consistori tarragoní, la regidora de Cultura, Begoña Floría, va anunciar que s'iniciaria una actuació d'urgència per solucionar els problemes d'humitats, i que estarien enllestits en uns dos mesos.

Des de llavors, a Tarragona no havia tornat a ploure amb virulència fins la nit del passat 31 de juliol. Un cop vistos els efectes dels aiguats, fa la sensació que a la Casa de la Festa no s' hi ha fet cap actuació, i molt menys d'urgència. Es va dir que s'arranjarien els embornals del sostre i que es milloraria el sistema de desaigüe dels lavabos, i que tot tindria un cost de 19.000 euros, però, de moment, res.

Els Nanos Pescadors, traslladats

El personal de neteja de la Casa de la Festa ha tingut feina extra perque han hagut de retirar tota l'aigua que s'havia tornat a escampar per terra i també als w.c. Les plataformes que aguanten els Nanos han aparegut plenes d'aigua, ja que la principal filtració del sostre es troba just al damunt de l'espai que ocupaven els Nanos Pescadors.

Des dels aiguats de març, la parella de Nanos Pescadors ha estat traslladada a la planta de dalt. L'aigua els queia directament i els seus responsables van decidir que fins que no se solucionessin els problemes d'humitats, els Nanos Pescadors es quedarien a dalt. Aquesta parella de Nanos, a més, està pendent de restauració després de celebrar el 50è aniversari l'any passat.

Obertura amb normalitat

Un cop eixugat tot el terra i retirada tota l'aigua, la Casa de la Festa ha obert al públic amb tota normalitat.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar