loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'exposició d'humor gràfic català i israelià 'Sefariure' arriba a TGN

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 04 d'agost de 2015

Set humoristes gràfics catalans i sis d'israelians que publiquen vinyetes en diaris dels seus respectius països mostren una selecció de la seva obra a l'exposició 'Sefariure, Israel i Catalunya des de l'humor gràfic'.

Fotos: Diputació de Tarragona

Fotos: Diputació de Tarragona

Foto: Diputació de TGN

La mostra, que es pot visitar fins al 30 d'agost al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona, presenta en forma d'acudits o de tires diversos temes d'actualitat. Sefariure esdevé, al mateix temps, un punt de trobada entre dos pobles que estableixen ponts d'amistat mitjançant la crònica humorística.

La mostra, amb 130 dibuixos, la protagonitzen els catalans Ermengol, Faro/Da Col, FER, Miquel Ferreres, JAP, KAP i Napi, i els israelians Itay Arbel, Pepe Fainberg, Eran mendel, Noa Shpinat, Waxman i Zabari.

Els autors han destacat que aquesta mostra "dignifica una professió poques vegades reconeguda en la seva justa mesura, però que, en canvi, té una gran acceptació popular". En aquest sentit, les vinyetes gràfiques són una de les seccions més vistes dels diaris i revistes, i al mateix temps esdevenen autèntiques cròniques de la realitat.

També han participat en la visita el dibuixant Maties Tolsa, fill del dibuixant Ermengol, i l'escriptora M. Àngels Gardella, esposa de JAP, així com Josep M. Maya i Jordi Nieto, autors del disseny i de la producció de l'exposició. Sefariure, Israel i Catalunya des de l'humor gràfic ja ha estat exposada amb èxit en espais de les diputacions de Lleida i de Girona. Després del seu pas per Tarragona, arribarà a la ciutat de Barcelona.

Horari:

L'exposició, que compta amb la col·laboració de les quatre diputacions catalanes, es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 21 h, dissabtes de 9 a 13 h i de 17 a 21 h, i festius d’11 a 14 h.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar