loader
menu

Els Jocs del 2017 i el Mercat de TGN es queden fora dels pressupostos de l'estat per a 2016

El Circ dimarts, 04 d'agost de 2015

Dos dels grans projectes de Tarragona s'han quedat orfes de partida als pressupostos generals del Govern de l'Estat per a l'any 2016. Ni un euro d'inversió per als Jocs de Mediterrani de 2017 ni tampoc ni un cèntim per a l'obra del Mercat Central; dos dels eixos sobre els quals pivota el futur de la ciutat.

Foto: circdetarragona.com

En el projecte de comptes estatals per a l'any que ve, en el que potser ja no hi serà el PP, no hi ha rastre dels 14ME que tothom espera que inverteixi l'Estat per al centre aquàtic de l'Anella Mediterrània. Tampoc no hi figura cap assignació a l'obra de reforma del Mercat Central.

Ni 8 milions d'euros, que és la xifra que es mou des de l'anunci de Carme Chacón quan era Ministra d'Habitatge, ni res de res. Les picabaralles dialèctiques al plenari, a priori, no han servit per a res i no han tingut efectes. El finançament de l'obra continua tenint una salut delicada.

D'altra banda, les infraestructures ferroviàries tornen a ser les protagonistes de la inversió estatal pel 2016 a la demarcació de Tarragona, que serà de 357 milions d'euros; un 14,39% menys que enguany. Per la posada en marxa del Corredor del Mediterrani, prevista per a finals d'any, els pressupostos destinen 124,75 MEUR al tram entre Vandellòs i Tarragona.

Pel que fa a l'A-27, una de les infraestructures més reivindicades pel territori, Foment destina partides en tres trams de la via, dos dels quals es troben actualment en obres. El primer, entre El Morell i la variant de Valls, que és el que ha de donar continuïtat als únics 8 quilòmetres que estan en funcionament fins a la ciutat de Tarragona, rep 7,65 MEUR. Els pressupostos també introdueixen 0,5 MEUR de cara a l'any vinent per la connexió de l'A-27 amb l'AP-2 a Montblanc.

Una altra de les grans partides dels pressupostos pel 2016 correspon a la continuació de les tasques de descontaminació del pantà de Flix, que l'any que ve rebran 55,2 MEUR.

El Port de Tarragona, per la seva banda, es beneficia de 34,78 MEUR, entre els quals en destaquen 13,25 en matèria d'accessibilitat ferroviària i 4,02 de viària.

L'Aeroport de Reus rep 1,38 MEUR per tal d'efectuar-hi diverses millores. En un altre ordre de coses, els comptes també mantenen 150.000 euros per al desviament de la façana marítima de Tarragona o 500.000 euros per a la climatització del Museu Nacional Arqueològic de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar