loader
menu

CIUTAT

L'Autoritat Portuària de TGN estudia replantejar els usos i la gestió del Parc Subaquàtic

Sergi Casado Ciutat dimarts, 04 d'agost de 2015

L'Autoritat Portuària de Tarragona estudia replantejar el model de concessió i de gestió del parc subaquàtic, adjudicat des de fa 24 anys a la Societat d'Exploracions Submarines de Tarragona (SES); una entitat esportiva sense ànim de lucre que vetlla pel manteniment de la flora i fauna marítima, i que té una labor social i educativa.

Fotos: facebook.com/sestarragona

Fotos: facebook.com/sestarragona

Al novembre s'extingirà la concessió actual i es treurà a concurs el parc subaquàtic, encara que, amb un "replantejament del model". Això és el que han explicat al Circ fonts de l'Autoritat Portuària, l'ens que finalment decidirà l'adjudicatari, tant si és el SES com qualsevol altra entitat o qui sap si empresa privada.

Des del Port tan sols s'han referit a que amb la nova concessió es buscarà que hi hagi "activitats més obertes a la participació", en el marc del reforç dels vincles entre el Port i la seva àrea portuària amb la ciutat de TGN.

Els actuals adjudicataris del parc, la Societat d'Exploracions Submarines, confien que "la nova concessió mantingui el caire social i de preservació de la flora i la fauna". També recorden que actualment col·laboren amb nombroses centres i entitats (URV, ONCE, CSIC, Creu Roja, entitats amb persones amb discapacitats...) amb l'objectiu de preservar el fons marí tarragoní i totes les espècies que hi acull.

Les bases del nou concurs es redactaran en els propers mesos i la intenció de l'Autoritat Portuària és publicar-les durant el darrer trimestre de 2015. El replantejament de model podria fer que el parc subaquàtic, fins ara vinculat i lligat a una entitat sense ànim de lucre, passés a estar gestionat pel sector privat.

En un article al Circ, l'actual portaveu d'ERC al consistori tarragoní, Pau Ricomà (aleshores com a candidat) va alertar del possible canvi de rumb en la concessió del parc subaquàtic tarragoní.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar