loader
menu

CIUTAT

L'Estat es desentèn dels Jocs del 2017

El Circ Ciutat dimecres, 05 d'agost de 2015

L'absència d'una partida per als Jocs del Mediterrani 2017 a l'avantprojecte dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2016 ha alimentat encara més el debat sobre el seu finançament. Des de l'Ajuntament de Tarragona esperaven que el govern espanyol els assignés una partida d'entre 14-15 ME per iniciar la licitació del centre aquàtic, i posar fi als rumors que apuntaven que l'Estat s'està desentenent del 2017.

El PP reitera que l'únic conveni entre TGN i el Govern espanyol en clau 2017 era el referent a les bonificacions fiscals. L'Ajuntament diu que sense els 15ME que esperaven no es podrà fer la piscina de l'Anella Mediterrània

Res de res. L'Estat espanyol continua sent l'única de les administracions públiques implicades que continua sense concretar la seva aportació econòmica als Jocs.

Foto d'arxiu. / circdetarragona.com

Villamayor, davant del seu primer foc

“Decepció i preocupació” així s’ha expressat l’alcalde en funcions de TGN, Javier Villamayor, qui ha hagut d'atendre el seu primer foc des que relleva Ballesteros mentre aquest està de vacances.

Villamayor ha lamentat que els pressupostos no recullin la partida per assumir les inversions de l’Estat necessàries per a la celebració del Jocs: “Es tracta d’una inversió necessària, racional, fonamentada i amb una visió de llegat per a la ciutat, en el qual ja hi ha el compromís explícit de la resta d’administracions públiques”, ha apuntat el batlle accidental.

Villamayor ha instat els partits a posar-se d'acord per resoldre la situació: " Els Jocs del Mediterrani són un projecte d’Estat, governi qui governi, ara toca fer política en majúscules”.

Alejandro Fernández: "Ara tothom té pressa i truca al govern d'Espanya"

La interpretació del PP és diametralment oposada. El portaveu municipal, Alejandro Fernández, ha defensat que l'Estat ja inverteix un mínim de 22ME gràcies a les bonificacions fiscals, i pel que fa al centre aquàtic, ha tornat a insistir que no hi ha cap conveni entre l'Ajuntament de TGN i el govern espanyol que expliciti que l'Estat ha de construir la piscina de l'Anella Mediterrània.

"Ara tothom té pressa i truca al govern d'Espanya. Si tu creus que pots demanar ajuda, primer assumeix els teus errors", ha afirmat Alejandro Fernández, qui ha obert la porta a estudiar esmenes per acabar incloent una partida per al 2017: "El pressupost és un instrument que es pot modificar".

El grup municipal d'ERC a TGN ha explicat que fer els Jocs sense els 15ME de l'Estat és una "temeritat" i ha reiterat la necessitat de celebrar una consulta ciutadana sobre el 2017.
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar