loader
menu

CIUTAT

Tarragona protegirà les tortugues que triïn les seves platges

El Circ Ciutat dijous, 06 d'agost de 2015

Si una altra tortuga babaua decideix fer parada a les platges tarragonines per pondre-hi els ous, ara ja se'n tindrà un control més acurat. Serà gràcies a la Xarxa de voluntaris per la Tortuga a TGN, que s'escamparan al llarg dels 15 quilòmetres de costa vetllant per la protecció i preservació de l'espècie caretta caretta.

Foto: Blau Verd

Foto: Ajuntament de TGN

Per preservar aquesta riquesa natural pròpia de la nostres platges s'ha constituït aquesta brigada que ja compta amb una vuitantena de voluntaris, promoguda per l'Ajuntament i amb l'ajut i col·laboració de diferents entitats ambientals, com el GEPEC, l'Associació Mediambiental La Sínia, la Plataforma Cuidem la Platja Llarga i el GATA.

Zones d’actuació

Els voluntaris es reparteixen per les diferents platges: Comandància, Miracle, Arrabassada, Cala Romana i Savinosa, Platja Llarga, Cala Fonda i Roca Plana, La Mora, Cala Jovera i Tamarit.

El sistema de treball consistirà a fer passejos nocturns o bé a primera hora del matí, per les platges per tal de detectar la pròpia tortuga babaua i/o el rastre que hagi deixat. La prioritat és arribar a detectar els possibles nius on la tortuga hagi posat els ous, garantir que ningú molesti la tortuga durant el procés de posta, així com vetllar per la supervivència dels ous (si fos necessari fent torns de vetlla).

Si un voluntari detecta la possible presència de tortuga marina al litoral municipal, truca al 112, el qual activa tot el protocol associat. Llavors es procedeix a l'abalisament de la zona, per tal de què els tècnics puguin estudiar cada situació en concret.

“Per a què tots els voluntaris comptin amb els coneixements necessaris, en cas de detectar la presència de tortuga babaua a les platges municipals o el seu rastre, es va realitzar una formació específica a la mateixa Platja Llarga de Tarragona el passat 7 de juliol” diu Ivana Martinez, consellera de Medi ambient.

Tortuga babaua (Caretta caretta)

La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d'extinció per la UICN i catalogada com a vulnerable segons el Reial Decret 139/2011 (Catàleg espanyol d'espècies amenaçades), i amb conseqüència està protegida.


Documents

Atenció! Tortugues a la platja!


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar