loader
menu

L'Ajuntament de TGN retallarà els salaris desmesurats dins de les empreses municipals

Sergi Casado dilluns, 10 d'agost de 2015

Empès per la insistència i la severa fiscalització de l'oposició, i conscient que no està fent els deures, l'Ajuntament de Tarragona s'ha vist obligat posar fre als salaris dins de les empreses municipals, principalment a la que gestiona els mercats, Espimsa.

Es posarà fi a sous de més de 110.000 euros anuals, com el que cobra des de fa anys el gerent de l'empresa de mercats, una 'càrrega' de l'època Nadal

L'equip de govern de Josep Fèlix Ballesteros "racionalitzarà" i "corregirà" els sous de tots els seus gerents, i en especial, el de l'empresa de mercats, segons explica al Circ el regidor d'Hisenda i president de l'Agrupació d'Interès Econòmic (AIE), Pau Pèrez: "La Llei ens demana que posem un fix i un variable als gerents i encara no ho hem fet. El debat sobre els salaris fa anys no existia perquè no estàvem en crisi, però ara no tenen res a veure amb l'actualitat, i es regularan", indica Pèrez.

Una imatge de l'interior del Mercat Central. / foto: circdetarragona.com

Gran retallada a Espimsa

On aplicarà el ribot amb més força l'Ajuntament de TGN serà a Espimsa, l'empresa que gestiona una obra gegant com la del Mercat Central i que travessa una situació econòmica molt delicada.

Tot i que no va voler confirmar la xifra, Pau Pérez sí va admetre que "és possible" que el salari anual del gerent de l'empresa de mercats, Isidre Prunor, d'òrbita convergent, sigui i hagi estat superior als 110.000 euros des que ocupa el càrrec, molt abans que Ballesteros entrés com a alcalde el 2007. Va entrar amb l'ex alcalde Nadal.

"Ha portat quatre empreses en lloc d'una, ens ha solucionat molts problemes, i ara està a punt de jubilar-se. Mirarem com afecta, però si no li hem abaixat el salari és perquè ha tingut més responsabilitats", segueix Pérez, mentre detalla que a partir d'ara, tant gerents com alts directius de les empreses municipals també hauran de fer declaració d'interessos i de patrimoni. És a dir, hauran de fer públics tots els seus béns.

La diferència salarial entre les gerències d'Espimsa i la d'altres empreses de titularitat pública és enorme, tirant a abismal. Gairebé el doble en alguns casos. Fins i tot supera, i amb molta distància, el sou de Ballesteros com a alcalde, de 68.000 euros anuals.

Responsabilitats molt diverses entre els gerents

"No és el mateix portar una empresa de 22 ME com Ematsa que una altra de 800.000 euros com el Palau de Congressos, o una altra com l'EMT, amb 15ME de pressupost i més de 200 treballadors", defensa Pérez, qui recorda la complexitat de l'empresa de mercats.

"Ha tingut tractament d'empresa mixta perquè al consell d'administració hi ha quatre paradistes i cinc representants de l'Ajuntament", insisteix el responsable polític de l'AIE.

En el marc de la correcció i racionalització dels salaris dels gerents i alts directius d'empreses municipals, a partir d'ara tots els partits amb representació al ple de TGN tindran presència als consells d'administració de totes les empreses.

Tant a les 100 per cent municipal, com Transports (EMT), Aparcaments (AMT), Desenvolupament Econòmic (EMDET i Mitjans de Comunicacó, com les que tenen tractament de mixta i municipal (Espimsa, Ematsa i Serfumt, de serveis funeraris).

El consell d'administració té la última paraula

Això sí, qui ratificarà les rebaixes salarials dels seu personal directiu i dels gerents seran els propis consells d'administració i el seu president. En el cas d'Espimsa, la presidenta actual és la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, que tot just acaba d'arribar al càrrec després de la darrera etapa de quatre anys amb l'ex regidora Patrícia Anton com a presidenta.

Els honoraris i les condicions de l'actual gerent d'Espimsa es remunten a l'època de l'ex alcalde Joan Miquel Nadal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar