loader
menu

CIUTAT

Un alt funcionari de l'Ajuntament va decidir tot sol prohibir els àpats populars al carrer

Sergi Casado Ciutat dijous, 13 d'agost de 2015

Es creurien si tot l'enrenou provocat per la suspensió dels àpats populars a la via pública a TGN els va originar un alt funcionari de l'Ajuntament amb les seves decisions unilaterals?

El decret exprés del 24 de juliol ja els va tornar a permetre, però es va aprovar només unes hores després que les tres federacions veïnals de Tarragona van amenaçar que ho denunciarien públicament

I es creurien també que el decret exprés que va aprovar el consistori el 24 de juliol va ser l'única manera d'apagar els múltiples focs que havia encès aquest mateix alt funcionari en les setmanes anteriors?

Cartell de la festa major de Ferran, amb la sardinada popular del dia 14 com a acte principal.

Una imatge d'una sardinada a Ferran. / foto: AV Ferran

Doncs, sí. I tot té el seu origen en la sardinada popular que organitza l'AV del barri de Ferran, a Llevant, el divendres 14 d'agost, dins dels actes de la seva festa major.

La suspensió d'una paella a Torreforta

Farà cosa d'un mes, aproximadament, la Federacio d'Associació de Veïns de Tarragona (FAVT), que aglutina gran part dels barris de Ponent, va alertar els veïns de Ferran que havien estat tenint molts problemes amb l'alt funcionari de l'Ajuntament en qüestió a l'hora de celebrar menjars al carrer, i que fins i tot els havia denegat el permís per fer una paella popular a Torreforta.

Al cap d'uns dies, l'AV de Ferran es va assabentar que l'esmentat personatge, ex cap de la Guàrdia Urbana, també els havia prohibit la sardinada, l'acte central de la festa major, i que se celebra des de fa trenta anys. Fonts de l'AV de Ferran han explicat al Circ que van presentar la mateixa documentació que cada any, amb un informe detallat amb totes les activitats que es duen a terme. Des de Ferran, a més, han explicat al Circ que fins i tot havien rebut el vistiplau de la pròpia Guàrdia Urbana.

L'alt funcionari tarragoní, actualment al departament de Domini Públic, i en definitiva, de l'àrea de Mobilitat, no només es va carregar la sardinada de manera unilateral, sinó que fins i tot havia restringit l'horari per celebrar la disco mòbil.

Decret 'exprés' per apagar el foc

L'AV de Ferran va reunir les tres federacions veïnals de la ciutat per sumar esforços i combatre les males praxis d'aquest alt funcionari que "aplica la llei depenent del peu amb què s'ha llevat", segons han explicat amb ironia al Circ fonts de l'AV d'aquest petit barri de TGN. Molt probablement, el més petit, però "amb sentiment de poble, perquè fa 62 anys ho érem", detallen des de Ferran.

Les federacions veïnals estaven disposades a donar guerra, tant per Sant Magí com per Santa Tecla, i davant l'incendi que ja s'havia declarat, el passat 24 de juliol, al matí, just l'endemà que les tres federacions de veïns van unir forces, es va 'cuinar' un decret 'exprés' dins de l'Ajuntament de TGN que anul.lava la censura que havia anat aplicant aquest alt funcionari.

L'Ajuntament de Tarragona ha evitat fer declaracions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar