loader
menu

CIUTAT

TGN ampliarà el període de platja per a gossos

El Circ Ciutat divendres, 14 d'agost de 2015

Els gossos de Tarragona tindran més temps per gaudir de la platja a partir de l'any que ve. La nova ordenança municipal de protecció animal ampliarà el període de temps per a banyistes i per a animals, actualment prohibit des de l'1 d'abril fins el 15 d'octubre.

Una imatge del Bigui a la platja Llarga de TGN. / foto: circdetarragona.com

La idea amb que es treballa és que s'habiliti un espai específic per a amos i per a gossos en alguna de les platges de la ciutat. S'estudiarà quina de les platges del terme municipal ofereix millors accessos i també s'avaluarà quin ha de ser l'espai necessari. Tot i que l'opció de la platja Llarga sembla la més factible, des de l'Ajuntament de Tarragona no han confirmat encara cap platja.

"Treballem amb la voluntat d'ampliar els períodes perquè els gossos puguin anar a la platja, però la nostra prioritat és posar en marxa la nova ordenança", explica al Circ la nova regidora responsable de l'àrea de Salut Pública, Ana Santos.

Empenta durant la precampanya

El nou text, consensuat entre Ajuntament, l'associació animalista Libera, l'Associació Gaia i la Protectora d'Animals de TGN, ja fa temps que s'està coent, i durant les darreres municipals la majoria dels partits es van comprometre a posar-la en marxa. "Va ser en un debat preelectoral al MAMT, vam dir que la prioritat era la nova ordenança, que serà més sensibles amb els animals", indica Santos.

L'ordenança es troba actualment en fase de redacció i la previsió és que s'aprovi durant el 2015. Això farà que l'ampliació del permís per anar a la platja amb animals es faci efectiva a partir de la primavera de l'any que ve.

La nova ordenança també prohibirà totalment la venda d'animals a la via pública i reconvertirà les parades que ara realitzin aquesta activitat.

La nova normativa municipal inclourà, a més, la gestió ètica dels gats urbans, l'impuls d'un projecte de control ètic de la superpoblació de coloms basada en una planificació de la natalitat i la instal·lació de colomars ecològics, de manera que s'eviti la caça indiscriminada i posterior sacrifici dels coloms.

Amb el registre de maltractadors es preveu establir protocols d'actuació en casos de maltractaments o abandonaments. També es crearia un grup especialitzat de la policia local per a la protecció animal.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar