loader
menu

La campanya per la Via Lliure de l'11-S fa parada a TGN

El Circ dissabte, 15 d'agost de 2015

La regió IV de l’Assemblea Nacional Catalana va celebrar aquest divendres l’acte central de la seva campanya per a la Via Lliure de l’11 de setembre. L’acte va comptar amb una fira d’entitats socials i l’actuació de grups musicals com els Sacaires de Tarragona o el grup Alquímia Flamenco, que va amenitzar la vetllada just després del sopar popular que, a base de fideuà, va preparar la Confraria de Pescadors.

Foto: ANC Tarragona

La cita es va dur a terme al pati del Centre Cívic de Torreforta i va tenir com a eix temàtic la reivindicació de la justícia social. Unes 500 persones van participar en els actes centrals de la tarda, que es van iniciar amb la formació d’un punter, el símbol de la Via Lliure. Fent un mosaic, els assistents van lluir el color marró, identificat amb la justícia social, l’àrea temàtica escollida per l’ANC de Tarragona.

A l'hora dels parlaments, el Pare Manel va encetar la reivindicació de la justícia social per la via de la lluita a peu de carrer, una qüestió lligada a l’independentisme de base.

Tot seguit era l’activista i mediadora social, Fatima Souki, qui prenia la paraula. Souki, d’origen amazig, va reivindicar la solidaritat del poble berber amb el català, i va reclamar «un nou país integrador, intercultural i sense discriminacions; i amb plenitud de drets socials i polítics». Jaume Marí, president de La Muntanyeta i de la Confederació Estatal de la Paràlisi Cerebral, va recordar que el col·lectiu de persones discapacitades vol sentir-se «partícipa de la creació d’un nou país per a les persones i, especialment, aquelles que es troben en risc d’exclusió social».

Josep Sementé va intervenir com a representant d’Esquerres per la Independència per recordar «la vivesa dels conceptes de justícia social i independència» i va posar l’accent en «construir un nou Estat, construir-lo bé i fer-lo col·lectivament». El president de Súmate, Eduardo Reyes, va mostrar la seva indignació cap al tracte diferenciat de l’Estat espanyol a Catalunya: «la justícia social que ens mou són les injustícies socials que s’estan cometent amb el poble de Catalunya». Reyes, en castellà, va instar els assistents a «convèncer tothom per no deixar escapar l’única oportunitat de fer un país millor».

L’economista Germà Bel, cap de llista de Junts Pel Sí a la circumscripció de Tarragona, va posar-se a la veu de «la lluita contra les desigualtats socials, també en l’àmbit de les infraestructures». Exemples com la via única ferroviària entre Constantí i Vandellòs o la no-instal·lació de Daimler al Port de Tarragona van servir a Bel per il·lustrar el públic sobre la situació que viu el país.

Va tancar l’acte el president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, que va insistir que «tots els independentistes han de convèncer alguna persona per omplir la Meridiana l’11 de setembre i desbordar les urnes el dia 27». Sànchez va fer un repàs exhaustiu de les causes que han dut molts catalans a plantar-se davant de l’Estat i optar per la independència. «Hem de lluitar per a un nou país per als nostres fills i per als nostres néts» va reblar el president de l’ANC.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar