loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN museïtzarà les grades del Circ Romà de la plaça dels Sedassos

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 17 d'agost de 2015

Tarragona continua apostant fort pel seu Circ Romà. Les grades que hi ha a la Plaça Sedassos recuperaran el seu perfil original amb un projecte subvencionat pel programa 1,5% Cultural del Ministeri de Foment, amb una partida de 242.000 euros.

El projecte està subvencionat pel programa 1,5% Cultural del Ministeri de Foment, amb una partida de 242.000 euros

La intervenció que es realitzarà permetrà per una banda museïtzar i conservar el monument i, per l’altre, habilitar unes grades obertes i accessibles que s’integraran a la plaça Sedassos. La regidora de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat: “és una bona notícia, ens alegrem d’haver rebut aquest ajut que ens permetrà continuar amb la tasca de recuperació, museïtzació i posada en valor del Circ.

Foto: circdetarragona.com

El projecte pretén recuperar una part d’un dels monuments romans més importants de Tarragona: El Circ Romà, un dels millors conservats i dels més singulars perquè es troba dins el recinte emmurallat de la ciutat.

Un gran llençol d'acer

La intervenció consistirà en la instal·lació d’un “llençol” plegat que recuperarà el perfil original de les grades en tres de les sis voltes existents i que serà accessible des de la Plaça Sedassos.

El “llençol” d’acer i recobert d’un material que combina fusta i plàstic permetrà que el visitant s’hi pugui asseure. Les noves grades protegiran les voltes existents i a través d’una porta integrada en el monument es podrà accedir i travessar la volta original i, en una segona fase, s’hi habilitarà una espai d’interpretació del Circ amb maquetes i audiovisuals.

Al carrer Ferrers s’arreglarà el mur actual col·locant una barana d’acer que permetrà observar el monument des de la part de dalt.

L'obra es durà a terme utilitzant materials que permetran distingir clarament la part nova i l’antiga per facilitar-ne la interpretació i serà reversible en el temps. La superfície total on es realitzarà el projecte és de 450 metres quadrats i les noves grades comptaran amb una superfície de 191 metres quadrats.

El projecte ha rebut el 75% del finançament a través del programa 1,5 % Cultural del Ministeri de Foment que té per objectiu la conservació i enriquiment del Patrimoni Històric Espanyol. El pressupost total és de 242.000 €.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar