loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament prohibeix posar barra mòbil per Sant Magí als bars del carrer Sant Domènech

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 17 d'agost de 2015

L'Ajuntament de Tarragona ha tornat a denegar permisos que venia concedint des de feia anys amb tota normalitat. Els afectats han estat ara els bars del carrer Sant Domènech, just darrere de la plaça de la Font, als qui el consistori tarragoní els ha prohibit instal·lar barres mòbils durant les festes de Sant Magí.

Els bars del carrer han signat un manifest conjunt de denúncia contra l'Ajuntament i recolliran firmes. També temen que la mesura s'apliqui per Santa Tecla, cosa que faria trontollar tots els negocis

Dels quatre bars que hi ha al carrer (Feijol, Pizzanova, Istambul i Giusseppe) tan sols els dos primers havien sol·licitat permís per treure la barra per les festes d'agost, però tots quatre han signat un manifest conjunt per demanar a l'Ajuntament que no margini el carrer.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Els empresaris lamenten el motiu pel qual els prohibeixen treure barres al carrer després de 10 anys, en el cas del Pizzanova, i moltíssims més pel que fa al Feijol, tot un clàssic per fugir dels decibels de la plaça de l'Ajuntament.

El Cap de Domini Públic tornava de vacances i no els ha atès

Segons diu textualment la notificació del consistori, "el carrer Sant Domènec, tant pel que fa a la seva amplada global com pel que fa a l’amplada de les voreres no és el lloc més adequat per instal·lar barres fora del establiments ja que minva en gran mesura la capacitat d’absorció d’aquest carrer i que impedeix la instal·lació de les mateixes sense ocupar el carril de circulació".

La denegació dels permisos, cuinada a l'àrea de Domini Públic, també s'argumenta perquè "aquest carrer és espai habitual i necessari per a la evacuació dels actes amb molta alta participació ciutadana i que tenen com a espai natural la plaça de la Font i la Baixada de Misericòrdia/plaça dels Sedassos".

Els propietaris dels bars han acudit a Domini Públic i el Cap no els ha rebut "perquè havia acabat d'arribar de vacances i tenia molta feina", han explicat enfurismats al Circ.

"És ridícul perquè és un carrer sense sortida", asseguren els empresaris, que denuncien que l'Ajuntament els va informar massa tard i els ha deixat sense marge de maniobra "Nosaltres ja havíem fet previsió, hem comprat més mercaderia i també tenim personal. A més, entre Sant Magí i Santa Tecla fem el 40 per cent del calaix de tot l'any".

Recollida de signatures als quatre locals

Per tot això, els propietaris de bars del carrer Domènech han fet una triple demanda a l'Ajuntament:

1. "Que es retiri la prohibició de col·locar barres mòbils durant les festes de la ciutat de la forma en què s'ha fet habitualment durant molts anys."

2. "Que s'impulsi la creació d'un tram per vianants al carrer Sant Domènech, entre les escales d’Arbós i la plaça dels Sedassos."

3. "Que es concedeixin les llicències de terrassa als locals que així ho sol·licitin i que compleixin amb legalitat per fer d'aquest tram un indret especial de la ciutat, fugint de la situació d'abandonament, poca il·luminació i aparcament desorganitzat de cotxes actual."

Sant Domènech, urinari públic

Els bars de Sant Domènech, i en especial l'Istambul, també demanen que s'alliberi el carrer d'urinaris públics. L'empresa que els lloga a l'Ajuntament n'ha ubicat quatre just al seu davant. Fins i tot n'hi ha un que es menja part de la cantonada del carreró que enllaça amb la plaça de la Font. "L'any passat vam haver de posar varetes d'incens perquè la pudor era molt forta", han explicat els propietaris de l'Istambul


Documents

Manifest bars carrer Sant Domènech de TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar