loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Els regidors de la CUP de TGN no assistiran a cap acte oficial de Sant Magí i el viuran 'a peu pla i des del carrer'

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 17 d'agost de 2015

La CUP de Tarragona ha informat que els seus dos regidors, Laia Estrada i Jordi Martí, no assistiran a actes oficials durant les festes de Sant Magí , " tot i que sí que les viuran, com qualsevol altre tarragoní i tarragonina, a peu pla i des del carrer".

A l'esquerra, Jordi Martí, i al seu costat, la portaveu municipal de la CUP a TGN, Laia Estrada. / circdetarragona.com

Des de la Candidatura d'Unitat Popular ja han preparat fins i tot la resposta per als que els critiquin la mesura: "Des de l’organització independentista defensem que les “autoritats” locals han de procurar que tot estigui a punt per a les celebracions, han de treballar per tal que tot funcioni, però no cal que llueixin com si en fossin “autores”, no cal tenir ni espais destacats i tractes de favor respecte a cap altre ciutadà o ciutadana. Les festes són de totes i tots i totes, i tots en som protagonistes.

La CUP explica que "defensem el dret de practicar qualsevol religió i a no practicar-ne cap. Aquest és un dret individual que cal protegir, tant el de les persones que creuen en alguna cosa com el de les que no creuen en res. Alhora, defensem el dret a la utilització de l’espai públic de forma democràtica i equitativa fora del mercat, sobretot durant les festes majors."

La formació anticapitalista afegeix, a més, que "les administracions públiques -i els seus representants, gestors temporals de l'espai col·lectiu- haurien de garantir un tracte realment igualitari, abstenint-se de qualsevol vinculació -en tant que administracions- amb cap creença o entitat espiritual en particular. És per aquest motiu que s'haurien d'abstenir de participar en cap mena d'acte de culte, celebració, commemoració o festa que tingui un caràcter confessional específic, a excepció d'aquells representants públics que ho facin en virtut de la seva convicció de consciència i no pas en funció de la seva representació pública, i que així ho explicitin prèviament.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar