loader
menu

CIUTAT

Els Jocs del 2017 entren al 'passatge del terror'

El Circ Ciutat divendres, 21 d'agost de 2015

Els Jocs del 2017 viuran dies decisius en les properes dues setmanes, amb la incògnita sobre el finançament com a gran problema de fons. Si no hi ha aportació de l'Estat la viabilitat econòmica del projecte se'n ressentiria.

Una imatge de l'alcalde de TGN, Josep Fèlix Ballesteros, el dia en què TGN va ser escollida seu dels Jocs./ foto: Tarragona 2017

Amb els Pressupostos de 2016, el Govern de l'Estat ja va mostrar les seves cartes. Ni un cèntim cap als Jocs. Segons Madrid, perquè no hi ha cap document signat amb Tarragona que parli d'una partida aproximada de 15 ME; uns diners que haurien de servir per construir la piscina i per remodelar el Nou Estadi i convertir la pista de Camp Clar en un mini estadi desmuntable.

Després de la "decepció i preocupació" que va provocar a Tarragona, des del PP, via Alejandro, van traslladar que estudiarien les esmenes que es proposessin. PSC, CDC i UDC n'han presentat i el 25 d'agost es debatran en el Congrés dels Diputats en el debat dels Pressupostos 2016.

El neguit i la incertesa sobre els Jocs del Mediterrani s'han instal.lat definitivament a Tarragona, a menys de dos anys perquè se celebri l'esdeveniment. Des de l'equip de govern de Ballesteros (PSC) s'han afanyat i el dia abans del debat al Congrès, es llegirà i se signarà un manifest territorial en defensa dels Jocs del 2017.

L’objectiu de l’acte és una defensa conjunta davant el Govern de l’Estat perquè inclogui als pressupostos generals de l’any vinent una partida específica per als Jocs Mediterranis.

Examen davant del Comitè Internacional i ple monogràfic

El proper 27 d'agost, els Jocs del 2017 passaran un nou examen davant del Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani, a Pescara. I el 4 de setembre el plenari tarragoní celebrarà per primera vegada un ple monogràfic sobre els Jocs.

Per la seva banda, el PP acaba d'anunciar que el portaveu municipal tarragoní i diputat al Congrés, Alejandro Fernández, es reunirà la setmana que ve amb el president del Consejo Superior de Deportes (CSD), MIguel Cardenal. Segons els populars, l'objectiu de la trobada és mirar de millorar les relacions entre l'alcalde Ballesteros i el mateix CSD, encara que en la reunió l'alcalde no hi serà. Això, sí, segons el PP, també es buscaran dates per una trobada en què l'alcalde de TGN també hi sigui.

Alejandro Fernández, a més, ha tornat a estirar les orelles públicament al Comitè Organitzador dels Jocs per no haver aconseguit més patrocinis privats.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar