loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tota la música de les festes de Santa Tecla, a la Catedral de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 24 d'agost de 2015

La Catedral de Tarragona acollirà el 15 de setembre (20.30h) el Concert d’orgue i gralla “Tubs de festa” a càrrec de l’organista de la Catedral, Jordi Vergés, i la grallera i mestra de gralla, Roser Olivé.

D?esquerra a dreta: Jordi Vergés, Begoña Floria, Roser Olivé i Montse Canela. Foto: Mauri Fernandez

El programa que interpretaran serà un recull de músiques de Santa Tecla publicades l’any 1880 en el quadern d’orgue La gaita i el tamboril de l’organista de la Catedral, Ramón Bonet i Vallverdú i que es complementarà amb temes d’altres autors de diverses èpoques. El recull musical és fruit del treball de recerca realitzat per la musicòloga Montse Canela.

La intèrpret Roser Olivé ha explicat que el quadern aplega 30 cantos i inclou composicions que estaven de moda a l’època que va ser publicat i que molts elements del Seguici han recuperat i fan servir actualment.

En aquest sentit, la consellera de Cultura, Begoña Floría, ha destacat la singularitat de l’esdeveniment que, en el marc de la festa major de la ciutat, reunirà dos instruments que habitualment no es presenten junts en concert.

Ramon Bonet, vallenc nascut el 1830, va ser organista de la Catedral del 1861 al 1905 i, a través de la documentació recollida, la musicòloga Montse Canela ha explicat que va ser un exponent musical de la seva època que, a més de músic, va ser mestre, compositor i va publicar diversos reculls musicals.

El concert està organitzat pel Tecler Gestió Cultural i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i el Capítol Catedral.

El preu de les entrades és de cinc euros i poden comprar-se, a partir del 2 de setembre, al web de Tarracoticket.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar