loader
menu

CIUTAT

TARRAGONA 2017 EXHIBEIX MÚSCUL PER FORÇAR A L'ESTAT A PAGAR LA SEVA FACTURA

El Circ Ciutat dilluns, 24 d'agost de 2015

En una setmana decisiva per al futur dels Jocs Mediterranis 2017, les institucions del territori han fet pinya i han donat mostra de la cohesió institucional que envolta el projecte per forçar l'Executiu de Mariano Rajoy a garantir l'aportació econòmica de 15 milions d'euros, necessària per no debilitar les infraestructures que requereix l'esdeveniment esportiu. En els propers dies, Tarragona 2017 defensarà a Pescara (Itàlia) la viabilitat financera dels Jocs davant el Comitè Internacional (CIJM), que no amaga la seva preocupació per les notícies li que arriben des de Catalunya: "Sempre hem passat amb bona nota les avaluacions del Comitè i esperem seguir en la mateixa línia ", ha explicitat avui l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Les institucions del territori signen un manifest que insta el Govern a complir amb un compromís financer de 15 milions

D'altra banda, també està setmana es debaten les esmenes als pressupostos generals de l'Estat (PGE) amb l'esperança que almenys una part d'aquesta inversió de 15 milions pugui entrar en el redactat final. "Aplaudiré al PP si és capaç de tirar-ho endavant", ha manifestat Ballesteros. La Generalitat, les Diputacions de Tarragona i Barcelona, ​​els Consells Comarcals, la Cambra de Comerç de Tarragona i els 16 ajuntaments seu dels Jocs han signat un manifest en què insten el Govern de l'Estat "a evidenciar su compromís ferm amb a els Jocs Mediterranis 2017 i incloure a els pressupostos generals de 2016 la partida necessària per complir amb el Pressupost d'Inversions contemplat al Pla Director i aprovat pel CIJM ".

Imatge de l'acte desenvolupat avui a la Casa Canals amb la signatura de les 16 seus dels Jocs, Consells Comarcals, Diputacions de Tarragona i Barcelona, Cambra de Comerç de Tarragona i Generalitat.

Foto de família a la Casa Canals. MAURI FERNÁNDEZ. CEDIDA

Ballesteros s'ha mostrat optimista malgrat els pèssims auguris que arriben des de Madrid, expressats en paraules del president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal. "No ens imaginem que no arribin aquests milions ni que els Jocs no es realitzin; no ens ho podem permetre ... no sóc un outsider ni un suïcida, quan vaig presentar la candidatura a Turquia tenia una carta de garanties financeres aprovada pel Consell de Ministres, més enllà del Govern de torn ".

L'alcalde va revelar que Tarragona 2017 es conformaria amb una partida de dos o tres milions en 2016, "sempre que hi hagi garanties que la resta arribarà". També va admetre que hi ha un pla B, molt més modest, però que "actualment no es contempla" baixar el nivell de les instal·lacions. Pel que fa als patrocinis privats, la xifra actual ronda els 10 milions d'euros, en breu es presentaran "5 o 6 nous col·laboradors importants". "La incertesa no ajuda, però van a bon ritme". Les accions de mecenatge, a diferència de les infraestructures, no requereixen un llarg procés burocràtic, pel que no constitueixen un aspecte problemàtic a dia d'avui.


Documents

Manifest en suport als Jocs Mediterranis Tarragona 2017


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar