loader
menu

CIUTAT

ALEJANDRO, ENTRE 'EL PACIFICADOR' I 'MISSIÓ IMPOSSIBLE'

El Circ Ciutat dimarts, 25 d'agost de 2015

El Diputat Alejandro Fernández i el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, s'han reunit avui a la seu del CSD a Madrid. Fruit d'aquesta reunió Miguel Cardenal visitarà Tarragona aquest dijous i es reunirà amb representants de tots els ajuntaments que seran seu dels Jocs Mediterranis 2017.

El president del CSD, Miguel Cardenal, visitarà Tarragona mentre una delegació dels Jocs defensa la viabilitat del projecte a Pescara (Itàlia)

En el transcurs de la reunió, Cardenal ha mostrat en tot moment la seva voluntat de reprendre el diàleg, segons el PP trencat unilateralment per l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, “que també de manera unilateral va assignar al CSD el finançament d'una piscina que no figura en cap dels acords que han signat el CSD i l'Ajuntament de Tarragona”.

Alejandro Fernández. CEDIDA

Alejandro Fernández al despatx de Cardenal a Madrid. CEDIDA

L'objectiu de la visita a Tarragona del proper dijous serà el d'explicar a tots els alcaldes la postura del CSD, així com analitzar totes les necessitats que puguin tenir els Jocs Mediterranis en les seves diferents seus. Així mateix, està previst establir les bases per a la signatura d'un tercer conveni, que aquesta vegada sí, concreti les aportacions del Govern d'Espanya.El Diputat al Congrés per Tarragona, Alejandro Fernández, candidat del PP per Tarragona a les eleccions del 27-S, Alejandro

Alejandro, entre 'El pacificador' i 'Missió Impossible'

Fernández ha visitat avui la capital d'Espanya amb la complexa missió de mediar davant el Consell Superior d'Esports (CSD) com a pas previ per arrencar una partida dels pressupostos generals de l'Estat que doni oxigen als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017.

Fernández va revelar la setmana passada que havia tingut coneixement de “la preocupació existent en el CSD per la manca de capacitat de Tarragona 2017 per aconseguir patrocinadors privats, desaprofitant així les enormes possibilitats que donen les bonificacions del Govern d'Espanya". L'organització dels Jocs, per contra, ha avançat que els patrocinis avancen a bon ritme i que en breu es presentaran mitja dotzena d'importants adhesions al projecte.

El PP de Tarragona, com a intermediari davant l'Administració central, confia a poder introduir una esmena parcial als PGE i aconseguir una partida econòmica per als Jocs. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va revelar que Tarragona 2017 es conformaria amb una partida de dos o tres milions en 2016, "sempre que hi hagi garanties que la resta, fins les 15, arribarà". Per la seva part, Alejandro adverteix que reclamarà “tota la inversió possible per els Jocs Mediterranis, però és evident que s'han de millorar molts aspectes de l'organització dels mateixos".

Avui al migdia ha començat el Ple del Congrés dels Diputats que debatrà fins demà a les 13 esmenes de totalitat al projecte de llei dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2016. Un cop superat el debat de totalitat, gràcies a la majoria del PP a la Cambra, els comptes passaran a la Comissió de Pressupostos, que analitzarà i votarà les esmenes parcials presentades per elaborar el dictamen que serà elevat a Ple. Posteriorment, a mitjans del mes de setembre, es durà a terme la votació del projecte de llei de PGE per al 2016.

Pau amb Miguel Cardenal
Segons fonts del PP, el diputat popular havia fixat aquesta reunió amb el màxim responsable de l'esport espanyol "amb l'objectiu de millorar les relacions entre Ballesteros i el CSD, així com tancar una nova cita a Madrid amb la participació de l’alcalde".

Ballesteros ha ironitzat sobre el suposat menyspreu a Cardenal -pel que sembla, molest perquè l'alcalde de Tarragona no va esperar que li concedís audiència- i ha declarat que farà el que calgui per disculpar-se si ha existit una ofensa involuntària: "Qualsevol cosa menys posar-me de genolls, per raó del meu càrrec ".

Segons el parer de Alejandro, "l'alcalde s'ha equivocat greument assegurant que el Govern incomplia uns acords que en realitat no existeixen ". En aquest sentit, ha assegurat que "el Govern d'Espanya ha complert els dos convenis signats i si Ballesteros considera que cal fer un de nou, es farà. Però no es pot acusar amb falsedats".

Les novetats que en les pròximes hores arribin de Madrid tenen extraordinària importància de cara a la reunió de dijous a Pescara (Itàlia) de Tarragona 2017 amb el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, ja que necessiten "concrecions i garanties de l'Estat" per exposar davant el CIJM "si tenim confirmació, o tenim dubtes".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar