loader
menu

CIUTAT

CLIMA DE TENSIÓ PREVI A LA VISITA DE CARDENAL

El Circ Ciutat dijous, 27 d'agost de 2015

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, acompanyat del subdelegat del Govern a Tarragona, Jordi Sierra, se reuneix des del migdia d'avui a les dependències d'aquesta institució amb els representants municipals de les seus dels XVIII Jocs del Mediterrani Tarragona 2017. Existeix gran expectació per conèixer la fórmula de finançament que el Govern espanyol va a proposar per explicitar el seu compromís amb els Jocs.

Expectació per conèixer la fórmula de finançament que proposa el Govern espanyol pels Jocs Mediterranis

Paral·lelament, una delegació de Tarragona 2017 està ja a Pescara (Itàlia) per assistir a l’Assemblea convocada pel Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, que avui tractarà l’estat i situació del projecte esportiu de 2017. La representació tarragonina, que encapçala el tinent d’alcalde i Comissionat dels Jocs, Javier Villamayor, haurà de presentar documentació sobre les garanties de la inversió de l’Estat i el calendari de construcció de les instal.lacions. L'Ajuntament ha reconegut que el programa previst d'infraestructures encara és realitzable, si bé no es podran realitzar les habituals proves de test amb la tota la minuciositat que cal esperar en el lliurament d'aquest tipus d'obres milionàries pagades amb fons públics.

Reunió institucional de suport als Jocs; la cohesió del territori ha forçat l'Estat a canviar de discurs. CEDIDA

Malgrat que l'Ajuntament espera "molt i en positiu" de la visita i rebrà a Cardenal "amb els braços oberts", la posada en escena de l'acord econòmic amb l'Estat es celebrarà en un clima tens. El CSD va difondre dilluns un dur comunicat en què criticava la posició de Tarragona 2017 en no entendre que l'Ajuntament decideixi quina aportació ha de fer l'Estat i com s'ha de gastar. "És un plantejament inaudit, desconegut respecte de la resta de grans esdeveniments esportius que ha acollit Espanya durant aquesta legislatura".

L'alcalde de Tarragona ha assegurat, per "converses oficioses" mantingudes, que Cardenal arribarà amb una solució financera per als Jocs Mediterranis sota el braç. "La fórmula concreta no la conec i permetin-me que sigui prudent fins conèixer-la en detall", ha expressat Josep Fèlix Ballesteros.

Ballesteros ha reconegut que "Madrid va complir i molt bé amb el tema dels beneficis fiscals, però no esperàvem que el més fàcil -en referència a la partida pressupostària o les corresponents garanties- es retardés tant". En referència al gest de Miguel Cardenal d'acudir a Tarragona, l'alcalde ha agraït el detall encara que no ha volgut valorar la gestació d'aquest acte, "coses sorgides entre bambolines i que no explicarem". D'altra banda, davant l'acusació del PP que havia trencat unilateralment les negociacions amb l'Estat, ha avançat una resposta contundent: "Ho explicaré quan passi tot, i com acostumava a dir Felipe González, sense acritud".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar