loader
menu

CIUTAT

La 'solució Cardenal' acaba en fiasco

El Circ Ciutat dijous, 27 d'agost de 2015

La visita realitzada avui a Tarragona pel president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, ha confirmat la total desconnexió entre Madrid i els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017. El màxim responsable de la institució que s'ha convertit en peça clau per el finançament dels Jocs reconeix desconèixer l'avanç dels detalls tècnics del projecte durant els últims dos anys, "potser perquè com no els podíem ajudar econòmicament, l'Ajuntament no va considerar trucar a la nostra porta".

A dos anys dels Jocs Mediterranis, el president del CSD reconeix que no sap res del projecte des de 2013 i convoca una reunió urgent per supervisar-ho

Encara que l'alcalde de Tarragona, -de manera força forçada si es llegeix la serietat del seu rostre-, ha qualificat la reunió com "molt positiva", realment no s'ha concretat res. L'única cosa positiva és la voluntat del CSD de participar com a membre de ple dret al comitè organitzador dels Jocs i la imminent reunió tècnica, a Madrid en un termini aproximat de dues setmanes, per analitzar a fons la proposta de Tarragona "amb la millor disposició i sense el compromís d'una quantitat concreta, perquè no existeix ", ha recordat Cardenal.

El president del CSD, Miguel Cardenal. CEDIDA

Foto de família amb els alcaldes de les seus i subseus del territori. CIRC DE TARRAGONA

Encara que sembli mentida a dos anys vista dels Jocs, el CSD encara no té una idea clara sobre a què es va a destinar cada euro pressupostat per Tarragona 2017. En essència, la propera reunió prevista servirà per buscar fórmules d'estalvi i noves vies de patrocini i col•laboració amb l'empresa privada. És bastant dubtós que es vagi a articular una injecció econòmica via fer uns Jocs que deixin un millor llegat per Tarragona dels que ens podíem imaginar en 2012".pressupostos generals de l'Estat per a infraestructures.

No obstant això, Cardenal ha insistit que encara és possible "agafar el tren dels Pressupostos de 2016", encara que ha advertit que és difícil aconseguir una partida econòmica "mentre no tinguem perfectament fixades les necessitats". El president del CSD ha volgut "dissipar qualsevol escenari d'inquietud" i confia que la millora de la situació econòmica "ens permetrà fer uns Jocs que deixin un millor llegat per Tarragona dels que ens podíem imaginar en 2012".

D’altra banda el grup socialista al Congrés dels diputats ha entrat a registre una esmena als pressupostos generals de l’Estat per al 2016 de 9 milions d’euros per poder construir i adequar els equipaments necessaris per celebrar el 2017 els Jocs Mediterranis de Tarragona. Aquests 9 milions d’euros haurien de ser complementats amb una partida de 6 milions d’euros addicionals en els pressupostos generals de l’Estat de l’any 2017.

Esmena del PSC

Segons ha explicat el diputat socialista Joan Ruiz “es tracta d’una esmena perfectament assumible si hi ha voluntat política i sensibilitat territorial per dur-la a terme. Per tant, emplacem al grup parlamentari del PP a donar suport a aquesta esmena que es limita a donar compliment als compromisos i suports assumits el seu dia tant pel Congrés dels diputats com pel mateix consell de ministres.”

En aquest sentit Joan Ruiz ha recordat que els Jocs Mediterranis de Tarragona 2017 no són tan sols un projecte local de Tarragona sinó que “estem davant d’un projecte de país amb majúscules. Cal tenir present i no oblidar mai que estem parlant d’un esdeveniment que va més enllà de l’àmbit purament esportiu. L’impacte positiu en matèria d’activitat econòmica serà superior als 900 milions d’euros i la capacitat de generació d’ocupació prevista s’eleva per sobre dels 11.000 nous llocs de treball. Les dades són clarificadores i parlen amb una eloqüència absoluta.” “Perdre aquesta oportunitat per la falta d’implicació d’uns pocs seria un error històric que la ciutadania de Tarragona no perdonaria mai”, ha emfatitzat el diputat tarragoní.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar