loader
menu

CIUTAT

Esmenes als PGE: 'Carta als Reis' de PSC i CDC

El Circ Ciutat divendres, 28 d'agost de 2015

El PSC ha presentat un conjunt d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat per al 2016 que superen els 130 milions d’euros d’inversió. Pel que fa a Tarragona, els socialistes han introduït una esmena de 9 milions d’euros per als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, una altra de 10 milions d’euros per a la segona fase del pla d’industrialització de les terres de l’Ebre i una de tres milions d’euros pel passeig marítim de Cunit.

Completen les esmenes territorials concretes de Tarragona 1’2 milions d’euros per al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, un milió per a la necròpolis paleocristiana de Tarragona, 300.000 euros per nou centre d’I+D+I de Reus, 200.000 euros per al passeig marítim de Miami Mont-roig del Camp, 80.000 euros per a l’observatori de l’Ebre i 50.000 euros per a la fira del circ Trapezi de Reus,

A banda, hi hauria les partides que anirien a càrrec del compliment de la disposició addicional tercera de l’Estatut que el Govern del PP ha incomplert sistemàticament. “En conjunt, estem parlant de 5.893 milions d’euros que s’haurien d’invertir a Catalunya en matèria d’infraestructures. Aquí, i a nivell de comarques tarragonines, els socialistes demanem dotacions per al desdoblament de la variant de la punta de la Mora, la continuïtat de l’autovia A-7 tant en direcció nord com en direcció sud, els diferents trams de l’A-27 i les variants de Gandesa, Corbera d’Ebre i Riudecols.”

En matèria ferroviària les partides fan referència a la segona fase del pas a nivell de la plaça dels carros de Tarragona, la connexió de l’estació de Reus amb l’alta velocitat, la construcció del baixador de Bellisens, la renovació de la línia Reus-Mora d’Ebre, l’adequació de les estacions del Vendrell i de Sant Vicenç de Calders, la remodelació de l’estació de Torredembarra i l’intercanviador de l’Arboç.

Tarragona 2017, Mercat Central, Museu Arqueològic, Necròpolis o la A-27, entre les reivindicacions

Per la seva banda, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) també ha concretat les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per demanar partides per projectes prioritaris a Tarragona. El senador Convergent, Jordi Sendra, que considera que els PGE són tramposos i denoten un clar abandonament del territorio, ha presentat les demandes econòmiques que es sintetitzen en dos milions d’euros per a l’Estació de tren de la ciutat, vuit milions d’euros pel Mercat Central i 15 milions d’euros pels Jocs Mediterranis.

El PSC demana un milió d'euros per la millora de la Necròpolis. CEDIDA TARRAGONA TURISME.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar