loader
menu

CIUTAT

Tarragona Cruise Port trenca la barrera del 10.000 creueristes

El Circ Ciutat diumenge, 30 d'agost de 2015

Tarragona Cruise Port Costa Daurada està recollint els fruïts de l’estratègia iniciada, ara fa tres anys, i es consolida com una destinació exclusiva i de destí de creuers a nivell internacional al Mediterrani. Enguany ja són 5.000 els creueristes que han visitat la destinació Tarragona Cruise Port Costa Daurada, i amb l’arribada de l’Horizon la xifra augmenta fins a gairebé 7.000. L'èxit de la campanya es consolidarà el proper 13 de setembre amb l'arribada del Costa Favolosa, de Costa Creuers, un gegant de 290 metres, 1.500 habitacions i capacitat per a més de 3.000 persones, de manera que el Port trencarà la barrera dels 10.000 creueristes.

A l'Horizon, que ha atracat aquest migdia amb 1.800 persones a bord, se li sumarà el gegant Costa Favolosa el proper 13 de setembre amb més de 3.000

El creuer Horizon, de la companyia Pullmantur, ha arribat aquest migdia a Tarragona. El vaixell, que ja va visitar el Port l’agost de l’any passat, ha atracat a la terminal de creuers del Port de Tarragona, ubicada al dic de Llevant, amb 1.828 passatgers a bord i de nacionalitat majoritàriament francesa. L’Horizon arriba procedent del port d’Almeria i salparà a la tarda del mateix diumenge cap a Marsella.

El creuer Horizon navega sota bandera de Malta, té una eslora de 208 metres, una mànega de 29 m., i un calat màxim de 7,7 m. CEDIDA PORT DE TARRAGONA

Els passatgers que han contractat activitats programades visitaran Tarragona, Montblanc i Poblet, i un celler. La resta que no han contractat excursions podran visitar el territori de manera lliure. Al matí, a peu de moll, s’ha oferit als creueristes una degustació de vermut, per tal de donar a conèixer productes locals; i a la tarda està prevista una mostra de castells a la mateixa terminal de creuers, a càrrec de la Colla Xiquets del Serrallo. El creuer Horizon navega sota bandera de Malta, té una eslora de 208 metres, una mànega de 29 m., i un calat màxim de 7,7 m.

En el cas de Costa Cruceros, més enllà dels canvis d'itineraris, -a causa de la supressió d'escales a Tunísia en què es podria veure beneficiat també el Port de Tarragona-, la companyia italiana ha confirmat una escala a Tarragona el 13 de setembre de aquest any. Es tracta del vaixell Costa Favolosa, que farà escala dins de l'itinerari d'un creuer per la Mediterrània occidental amb sortida i arribada del port italià de Savona.

La italiana no és una companyia desconeguda per al Port, ja que en altres anys havien efectuat escales. En concret, el 1994 ho va fer el vaixell Enrico Costa; el 1996, per dues vegades, el Costa Marina, i el 2002 el Costa Victòria. Costa Cruceros, posseeix la major flota europea de vaixells de creuers amb un total de 25 vaixells. Forma part de Carnival Corporation & plc, líder mundial en aquest sector.

Passeig de l’Escullera
El desplaçament dels passatgers amb autobusos i taxis des de la terminal de creuers fins la ciutat s’està fent pel passeig de l’Escullera, i és per aquest motiu que des de la nit de ahir a les 00.01 i durant tot el diumenge, els vianants només podran utilitzar el carril pintat de color verd del passeig de l’Escullera. Per motius de seguretat dels propis vianants no estarà permès l’accés a patinadors ni ciclistes.

El carril de pas de vehicles rodats, estarà senyalitzat amb cons i estarà prohibit envair aquest espai.

El Port de Tarragona creix
D’altra banda, la bona línia de la terminal de creuers s'ha contagiat al port industrial. Segons dades de Ports de l’Estat, al tancament del primer semestre el Port de Tarragona se situa com el quart port més important de l’Estat en volum de mercaderies.

El tràfic total de mercaderies del Port de Tarragona s’ha situat en quasi 19 milions de tones durant els set primers mesos de l’any, xifra que suposa un augment del 11,9% respecte el mateix període de l’any anterior. Aquesta xifra és el resultat, principalment, de l’increment del tràfic exterior al Port de Tarragona (càrrega i descàrrega de mercaderies amb origen o destinacions ports internacionals).

Pel que fa al mes de juliol, la infraestructura portuària tarragonina ha mogut 2,7 milions de tones, el que suposa un increment del 5,7% respecte el mateix mes del 2014. Durant aquest juliol els líquids a doll han experimentat un creixement significatiu, especialment el cru (+8,2%) i altres productes petrolífers (+52,4%).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar