loader
menu

CIUTAT

Cau un exemplar de Bellaombra a la Plaça Imperial Tarraco

El Circ Ciutat dilluns, 31 d'agost de 2015

Al voltant de les vuit del matí ha caigut un arbre a la Plaça Imperial Tarraco. Immediatament els serveis municipals han procedit a retirar-lo per evitar problemes als vianants. L’arbre havia estat podat. Aparentment ben conservat i sense mostrar cap patologia, ha caigut partit per la meitat, causant soroll. Al trencar-se, s’han observat cavitats i lesions internes. Es tracta d’un exemplar de bellaombra (Phytolacca dioica). Una espècie originària de les pampes del sud d’ Amèrica, ornamental, urbana i de fulla perenne que s’adapta molt bé a la costa mediterrània perquè és sensible a les gelades, aguanta la salinitat de l’aire i produeix molta ombra.

L'emblemàtic arbre, amb destacable valor patrimonial, havia estat podat i semblava ben conservat sense mostrar cap patologia; la caiguda, aquest matí, no ha causat cap ferit

Aquest tipus d’arbres tenen la fusta tova i fibrosa i solen arribar a una alçada força considerable, normalment es planta en terrenys oberts amb espai suficient per evitar que el volum de les arrels i la capçada interfereixi els serveis soterrats, cablejat elèctric i façanes dels carrers.

Aquesta espècie es pot admirar al Passeig de les palmeres i a la pujada del Fortí de la Reina. CIRC DE TARRAGONA

Per la seva naturalesa i morfologia, quan cau, la bellaombra es despenja com un castell humà: el brancatge amorteix el cop abans de tocar a terra. No és un arbre perillós, ni propens a causar accidents.

Cal destacar el valor patrimonial d’aquesta espècie que a Tarragona podem admirar al Passeig de les palmeres i a la pujada del Fortí de la Reina. El sistema d’arrels nuoses de la bellaombra permet un rebrot fort i ràpid que permet la recuperació amb un nou arbre de manera natural.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar