loader
menu

CIUTAT

Tarragona, ciutat refugi per exiliats sirians

El Circ Ciutat dijous, 03 de setembre de 2015

L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat que diverses famílies tarragonines s’han posat en contacte per saber com poden ajudar per millorar l’acollida de persones que cerquen asil.
El consistori tarragoní s’ha posat en contacte amb el de Barcelona, ciutat impulsora de la Xarxa de Ciutats-Refugi a la que se sumarà Tarragona. El consistori barceloní ha anunciat que crearà un registre de famílies que s’ofereixin a acollir refugiats o a prestar ajuda als ciutadans sirians. També s’ha previst acollir-los en el parc d’habitatges socials que hi ha a la ciutat.

El Grup Municipal de CiU lamenta que, després de tragèdies com la del camió frigorífic abandonat en una autopista d’Àustria, l’Ajuntament de Tarragona no hagi convocat cap acte com a mostra de condol i solidaritat

Tarragona se sumarà a la Xarxa de Ciutats - Refugi i està analitzant la millor fórmula per donar suport. dins les seves possibilitats, als exiliats de Síria. L’Ajuntament, a proposta de la Conselleria de Cooperació i amb el vistiplau del Consell Municipal de Cooperació, ha concedit una subvenció a l’Associació Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR, de 41.275,5 €. L'ajut es destinarà a l’atenció de les persones refugiades pel conflicte a Síria.

Nens a l'escola en un camp turc de refugiats sirians. CEDIDA ACNUR

Ciutadans sirians de camí a l'exili. CEDIDA ACNUR

La consellera de Cooperació, Ivana Martínez, ha explicat: "des de la Conselleria i el Consell de Cooperació considerem que és prioritària l’atenció a les persones refugiades pel conflicte a Síria, que ja superen els 4 milions de persones, i que es troben en una situació prolongada de sofriment i vulnerabilitat. Per això, hem acordat atorgar aquest ajut a l’Alt Comissionat de les Nacions Unides, organisme que té el mandat de protegir les persones en situació de refugi i desplaçament". L'acord per atorgar la subvenció passarà pel proper consell plenari del 28 de setembre.

El portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha qualificat de “molt positiva” la notícia que el consistori tarragoní aprovi, en breu, sumar-se a la xarxa de municipis que s’ofereixen per a acollir refugiats procedents de Síria, així com la subvenció de més de 41.000 euros que Tarragona concedirà a l'Associació Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR.

“Oferim la nostra col·laboració a l’equip de govern. Considerem que tot els grups hem de treballar conjuntament en aquesta qüestió, hem d’aprofitar els recursos d’acollida que actualment té la nostra ciutat i impulsar totes aquelles actuacions necessàries per atendre les persones que busquen residència”, ha manifestat Abelló, que assenyala que s’han de trobar “solucions reals”.

D’altra banda, el Grup Municipal de CiU lamenta que, després de tragèdies com la del passat dijous, quan més de 70 refugiats van ser trobats morts a l’interior d’un camió frigorífic abandonat en una autopista d’Àustria, l’Ajuntament de Tarragona no hagi convocat cap acte com a mostra de condol i solidaritat amb les víctimes, ni expressar el rebuig de la ciutat al maltracte que estan patint les persones que estan fugint de la guerra.

Davant d'aquesta situació d’emergència humanitària, Podem Tarragona creu imprescindible l'integració en aquesta xarxa. "L’acollida de les persones refugiades no es només una iniciativa solidària sino que es tracta d’una mesura de justícia i marca una direcció en la societat que volem construir, un model de ciutat acollidora, orientada a les persones i que es posicioni clarament en la defensa dels drets humans més fonamentals", expliquen.

Segons la seva opinió, situacions d’emergència humanitària com l’actual interpel·len directament a tots els nivells de govern i requereixen d’una resposta ràpida i àgil: "Els nostres governs han de garantir el dret d’asil de les persones refugiades en casos de crisis humanitària com la dels refugiats de Síria així com també en la resta de casos individuals que dia a dia arriben a les nostres ciutats fugint de situacions extremes".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar