loader
menu

CIUTAT

Tarragona 2017: ple monogràfic sense marge de decisió

El Circ Ciutat divendres, 04 de setembre de 2015

Els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Tarragona han examinat aquest matí durant quatre hores els avenços del projecte dels Jocs Mediterranis de 2017 en un ple extraordinari celebrat al saló de Sessions del Palau Municipal a proposta de la CUP. A hores d'ara, sense possibilitat de marxa enrere pel dany que patiria la imatge de Tarragona i de Catalunya, el debat s'ha convertit gairebé d'una obra de teatre sense substància per a lluïment dels actors.

CiU i PP voten a favor del projecte estrella de Ballesteros per sentit de la responsabilitat

El Ple ha permès als partits deixar constància del seu posicionament polític en relació als Jocs, però sense cap novetat en l'aspecte executiu del projecte. El PSC tornarà a defensar el potencial de Tarragona 2017 per a la ciutat amb els suports de CiU i PPC, més per responsabilitat amb la imatge de la ciutat que per convicció. La CUP, ERC, ICV i Ciutadans han argumentat els motius del seu rebuig a aquest esdeveniment internacional que, des del seu punt de vista, aporta poc i endeuta molt a la ciutat.

Imatge virtual de l'anella olímpica de Camp Clar. CEDIDA JOCS MEDITERRANIS TARRAGONA 2017

La CUP de Tarragona, que va forçar la convocatoria, considera que el Ple Extraordinari sobre els Jocs Mediterranis ha estat una oportunitat perduda per a debatre seriosament sobre la conveniència o no de tirar endavant el projecte de Tarragona 2017: "Valorem aquesta sessió com un vehicle publicitari emprat pel govern local i els grups que hi donen suport, per tal de vendre a la població tarragonina el seu projecte estrella en base a creences, esperances, il·lusions i declaracions de bona fe".

Per a la CUP no n’hi ha prou amb declaracions de bones intencions per a dissipar l’ombra d’un possible deute "que en els millors dels cassos seria de 24 millons d'euros i en el pitjor de 60". "Davant del deute viu que ja té l’Ajuntament, de més de 200, i del pla d’ajustament que ja s’estan aplicant i que limita enormement el marge de maniobra pressupostari, considerem una irresponsabilitat tirar endavant el projecte".

Segons la seva opinió, el PSC ha negat la possibilitat de convocar una consulta ciutadana vinculant; "aquesta ha estat la constant del ple, on el tinent d'alcalde dels Jocs, Javier Villamayor, ha reiterat que “els Jocs ja estan en marxa”, i el alcalde. Ballesteros ha conclòs el ple afirmant que “els Jocs es faran”.

Reunió amb el CSD

El debat sobre els Jocs arriba dies abans de la decisiva reunió que mantindran els organitzadors amb el Consell Superior d’Esports (CSD) per determinar el grau de suport econòmic directe de l'Administració de l'Estat. Encara que sembli mentida a dos anys vista de l’inauguració, el CSD encara no té una idea clara sobre a què es va a destinar cada euro pressupostat per el Pla Director de Tarragona 2017. En essència, la propera reunió prevista servirà per buscar fórmules d'estalvi i noves vies de patrocini i col•laboració amb l'empresa privada. És bastant dubtós que es vagi a articular una injecció econòmica via pressupostos generals de l'Estat per a infraestructures.

El Partit Popular no presentarà ni votarà a favor de cap esmena que proposi la inclusió de cap partida específica per Tarragona 2017. Alejandro Fernández ha obert les negociacions entre Consell Superior d'Esports i l'organització dels Jocs per avaluar-ne el projecte i buscar solucions als seus problemes de finançament, però res dels quinze milions que reclama l'equip de Ballesteros. "S'ha vist que no és el camí, hem de ser rigorosos", ha dit el portaveu popular.

L'optimització de fórmules d'inversió públic-privades, en la línia del que proposarà el CSD, podria donar nou aire al projecte. Madrid ha assegurat que "els Jocs es faran" i ha eliminat incerteses, per la qual cosa és previsible que els patrocinis -ja al voltant de 13 milions d'euros- rebin un nou impuls.

També ha estat positiva la noticia, aquesta semana, de que el govern català ha licitat el contracte per l'execució de les obres del Palau d'Esports amb capacitat per 5.000 persones que es situarà a l'Anella Mediterrània del barri de Camp Clar de la ciutat. Les obres s'han licitat per valor de 12,5 millons d’euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar