loader
menu

CIUTAT

Obertura de curs amb mar de fons

El Circ Ciutat divendres, 04 de setembre de 2015

Aquest matí s'ha celebrat al campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona l'obertura oficial del curs 2015-16 a les universitats catalanes. L'acte institucional s'ha vist entelat per les protestes laborals i les esbroncades al conseller de Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Al voltant d'una vintena de persones han protestat a l'entrada al recinte universitari i posteriorment Joel Fernández, representant del Personal d'Administració i Serveis de CCOO ha llegit un manifest previ a la lliçó inaugural.

La URV ha acollit l'inauguració oficial del curs 2015-16 a les universitats catalanes.

Bàsicament, els treballadors de la universitat catalana reclamen la publicació al Butlletí Oficial del nou conveni signat amb els rectors. La Generalitat ha denunciat dit conveni -una cosa mai vist en les negociacions d'aquest tipus- perquè considera que no s'ajusta a Dret. "El text ha estat revisat pels serveis jurídics de les set universitats públiques, i no és un problema legal sinó polític; no volen aquest conveni perquè havíem aconseguit que no quedés minvat pel gruix de les retallades", ha explicat Fernández.

Els manifestants contra la política educativa de la Generalitat han llegit un manifest abans de l'acte acadèmic. CIRC DE TARRAGONA

L’irlandès Dominic Keown, catedràtic d’Estudis Catalans a la Universitat de Cambridge, ha estat l’encarregat de llegir la lliçó inaugural sota el títol “Cultura i transnacionalitat: el cas del català” . En roda de premsa, Keown, ha dit que creu que el català és una força creixent internacionalment, més del que creuen el mateixos catalans, i que la demanda per estudiar en català és molt alta en els universitaris del Regne Unit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar