loader
menu

CIUTAT

Tarragona i Reus, una mica més a prop

El Circ Ciutat dissabte, 05 de setembre de 2015

Les tradicionals queixes en les comunicacions amb transport públic entre Tarragona i Reus tendiran a reduir-aquí a vuit dies. A partir del dilluns 14 de setembre es crea una nova línia dins la xarxa de bus exprés.cat entre Tarragona i Reus, que gairebé doblarà l’oferta actual de bus ràpid entre les dues ciutats.

Dilluns 14 s'estrena una important millora en les comunicacions entre les dues ciutats

A més de la nova línia e4, el mateix dilluns 14 comença també un nou servei de bus per comunicar els campus universitaris de les dues ciutats. Així, s’oferiran sis anades i sis tornades de dilluns a divendres lectius entre el campus Bellisens de Reus i els campus de Sescelades i Catalunya, a Tarragona, amb horaris coordinats a l’entrada i sortida dels estudiants.

Durant el segon semestre de l’any 2015 s’instal•laran nous pals i pantalles d’informació en temps real als principals punts de parada.

D’altra banda, es mantindrà l’oferta existent en les línies convencionals que atenen les necessitats de mobilitat dels diversos barris, així com la connexió amb l’aeroport de Reus.

Concretament, la nova línea exprés oferirà 45 expedicions d’anada i 47 de tornada, enfront de les 23 i 25 expedicions que actualment comuniquen de manera ràpida les dues ciutats, amb poques parades en el recorregut. Aquest increment de l’oferta suposa oferir serveis cada 15 minuts aproximadament, amb un reforç de les sortides en hora punta, quan es concentra una major demanda.

A més de l’increment de l’oferta, la nova línia també comporta altres millores en la qualitat de servei, com ara vehicles d’altes prestacions, més còmodes i confortables, amb servei de WIFI i premsa gratuïta. També es millora la informació a l’usuari, perquè sigui en temps real a les principals parades. Així, durant el segon semestre de l’any 2015 el Departament de Territori i Sostenibilitat intervindrà a totes les parades per millorar la senyalització, i s’instal•laran nous pals i pantalles d’informació en temps real als principals punts de parada.

En global, amb el nou bus exprés, els nous serveis que comunicaran els campus universitaris, i les línies actuals de barris i d’accés a l’aeroport de Reus, el corredor entre Tarragona i Reus passarà a doblar l’oferta de bus actual. Concretament, passarà a oferir 83 expedicions d’anada i 83 de tornada, enfront de les 55 per sentit actuals. Això suposa un increment de 56 expedicions, de dilluns a divendres lectius, 28 per sentit; de 26 sortides més els no lectius, 13 per sentit; i de 10 expedicions més els dissabtes, diumenges i festius, 5 per sentit.

Aquesta és la quarta línia de la xarxa exprés.cat que es posa en marxa a la demarcació de Tarragona, juntament amb la e1:Tarragona-Torredembarra-el Vendrell, e2:Tarragona-Valls, i e3:Tortosa-Amposta-Sant Carles de la Ràpita-Les Cases d’Alcanar-Alcanar. A tot Catalunya ja són 19 les línies d’aquestes característiques.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar